Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Snakker om netthetsen: - Kan skape dype arr

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia oppretter blogg for å bekjempe mobbing.

SKRIVER OM MOBBING: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har opprettet en egen blogg for å bekjempe nettmobbing blant barn i Sverige. Her fra svenskenes nasjonaldag tidligere i år. Foto: RPE / NTB Scanpix
SKRIVER OM MOBBING: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har opprettet en egen blogg for å bekjempe nettmobbing blant barn i Sverige. Her fra svenskenes nasjonaldag tidligere i år. Foto: RPE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Mobbing kan skape dype arr. Vi kan ikke sette oss inn i hva alle går, eller har gått gjennom, men vi har begge opplevd netthets».

Ordene kommer fra prins Carl Philip (37) og hans kone, prinsesse Sofia (31) - som før helga lanserte nettplattformen til sitt nyopprettede prosjekt, «Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse».

Ifølge Expressen har stiftelsen som formål å drive med forebyggende arbeid mot mobbing av barn og unge på nettet.

- Viktigere enn noen gang

Det svenske prinseparet, som ble foreldre til lille Alexander i april, annonserer samtidig at de har opprettet en blogg - som en del at nettsatsningen.

Her skal prins Carl Philip, prinsesse Sofia og diverse gjestebloggere skrive om stiftelsens hjertesaker, opplyser informasjonssjefen ved det svenske kongehuset, Margareta Thorgren, til Expressen.

I det aller første blogginnlegget, som er signert Carl Philip og Sofia, tar prinseparet i bruk egne erfaringer i kampen mot nettmobbing.

«Netthetsen har gitt oss en forståelse og en drivkraft til å ville hjelpe andre. Mobbing gjør vondt uansett hvem du er, og som nybakte foreldre kjennes dette prosjektet viktigere enn noen gang».

Kronglete start
«Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse» er ifølge Expressen en bryllupsstiftelse, som ble opprettet i forbindelse parets giftemål.

Paret giftet seg i Slottskyrkan i Stockholm, i fjor sommer.

Prinsesse Sofias fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker ga henne en kronglete start, men 31-åringen har flere ganger slått tilbake og uttalt at hun «ikke angrer på noe».

Bare fire måneder etter bryllupet, annonserte ekteparet at de ventet barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!