BLE SKADET: Denne våren fikk Ailo Gaup seg en kraftig smell, etter at uhellet var ute da han kjørte motocross. Nå forteller samboer Anne Rimmen om tida etter ulykken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BLE SKADET: Denne våren fikk Ailo Gaup seg en kraftig smell, etter at uhellet var ute da han kjørte motocross. Nå forteller samboer Anne Rimmen om tida etter ulykken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Anne Rimmen:

Snakker om samboerens dramatiske ulykke

- Heldigvis går det bedre med Ailo, sier Anne Rimmen.

(Dagbladet): Denne våren gikk det galt for motocross-profil Ailo Gaup (38), som ble lagt inn på sykehus etter en ulykke på motocross-sykkelen sin.

Gaup fortalte om hendelsen på Instagram-profilen sin, der han delte bilder av seg selv med nakkekrage og i rullestol.

38-åringen fikk også en CT-scan av kroppen. Heldigvis gikk det etter forholdene bra med ham etter den dramatiske ulykken.

Gaup, som de seinere årene har gjort seg bemerket som programleder i tv, er samboer med tidligere NRK-profil Anne Rimmen (35). I et nytt intervju med Se og Hør forteller Rimmen om hvordan det går med samboeren etter ulykken.

- Heldigvis går det bedre med Ailo. Akkurat nå får han fysioterapi for nakken sin, sier programlederen, som gikk fra NRK til TVNorge ved årsskiftet.

Saken fortsetter nedenfor.

Not my last rodeo ✌🏻

Et innlegg delt av Ailo Gaup (@ailogaup)

- En kraftig smell

Kort tid etter ulykken fortalte Gaup til VG at han tok imot med nakken under fallet, og at han sleit med prolaps.

I intervjuet med Se og Hør forteller Rimmen at samboeren trolig kommer til å merke ulykken på kroppen i lang tid.

- Han fikk seg en kraftig smell, som nok kommer til å sitte i lenge – kanskje alltid, men som sagt, det går bedre, sier hun til ukebladet.

Ailo Gaup la opp proffkarrieren i 2009, men har altså fortsatt med motocross på fritidsbasis siden den gang.

I løpet av karrieren sikret Gaup seg mange imponerende seire, blant annet i flere FMX-verdensmesterskap, men han har også vært skadet en rekke ganger.

I årenes løp har han deriblant brukket 35 bein, punktert lungene og skadet tenner, milt og nyrer.

I AKSJON: Ailo Gaup i lufta under et FMX-arrangement i Beograd i mai 2007. Foto: Ivan Milutinovic/ Reuters/ NTB scanpix
I AKSJON: Ailo Gaup i lufta under et FMX-arrangement i Beograd i mai 2007. Foto: Ivan Milutinovic/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

I et intervju med Dagbladet Magasinet i 2016, fortalte mora hans hvor glad hun ble da sønnen la opp - etter et tiår som freestyle motocross-kjører:

- Jeg var utrolig letta. Han ble en ener i sitt felt og kom noenlunde hel ut av det, men det har kosta mye. Han har skader han må slite med resten av livet, og han har gitt avkall på en utdannelse, sa Laila Stien til Dagbladet den gang.

Ble foreldre sammen

Den siste tida har Gaup imidlertid kunnet kjenne på en annen type utfordringer enn de han møter i motocross-løypa. Han og Rimmen ble nemlig foreldre sammen for første gang i fjor sommer, da sønnen Ebbe kom til verden.

Etter fødselen publiserte Gaup en videosnutt på Instagram, der han bærer sønnen ut fra sykehuset. I teksten til videoen spøkte han med hurtigheten på fødselen - og kom kanskje også med en referanse til sin egen fartsfylte hobby:

«Ebbe kom til verden idet mora kom inn døra på sykehuset lørdag kveld. Gikk ikke like fort på vei hjem i dag. Har aldri kjørt mer forsiktig».

Saken fortsetter nedenfor.

Da Dagbladet møtte Gaup på rød løper i fjor høst, fortalte han litt om hvordan livet har endret seg etter at sønnen Ebbe ble født.

- Livet som småbarnsfar er veldig koselig. Vi har ikke møtt på all verdens problemer, men det har blitt noen søvnløse netter, sa Gaup og la til:

- Men det går helt fint, altså. Vi trives godt i rollen, vi burde gjort dette tidligere. Vi får se på om det blir en til, det er ferskt det her. Han er bare 11 uker gammel.

I 2010: Anne Rimmen og Ailo Gaup kom sammen på åpningen av Oslo Fashion Week.
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
I 2010: Anne Rimmen og Ailo Gaup kom sammen på åpningen av Oslo Fashion Week. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Kort tid før familieforøkelsen, ble det kjent at paret hadde solgt sin felles enebolig i Kongsberg. Rimmen og Gaup ville heller fortsette å bo i huset de har sammen på Sagene i Oslo.

Det profilerte paret ble sammen i 2008, og i 2011 røpet Rimmen at hun falt for den meritterte freestyle motocross-kjøreren etter å ha møtt ham flere ganger ute på jobb:

- Jeg var veldig ærlig med sjefen min med én gang, og sendte mail om at jeg var forelsket i en idrettsutøver. «Jeg vet det ikke passer seg, men sånn er det», sa den daværende NRK-profilen til Det Nye den gang.