Simon Cowell:

Snakker om sjokkforvandlingen

«Britain's Got Talent»-dommeren har lagt om kostholdet for å holde vekta nede.

VEKTNEDGANG: Simon Cowell har gått kraftig ned i vekt det siste året. Nå avslører han hvorfor og hvordan. Her med kjæresten Lauren Silverman. Foto: NTB Scanpix
VEKTNEDGANG: Simon Cowell har gått kraftig ned i vekt det siste året. Nå avslører han hvorfor og hvordan. Her med kjæresten Lauren Silverman. Foto: NTB ScanpixVis mer

I begynnelsen av juni avslørte Simon Cowell (59) en drastisk vektnedgang, da han dukket opp med en særdeles slank figur under en av livesendingene av talentkonkurransen «Britain's Got Talent» - der han er en del av dommerpanelet.

Da 59-åringen nylig deltok på en fest på et museum i bydelen Knightsbridge i London, viste han igjen fram sin «nye» kropp, og avslørte overfor Page Six bakgrunnen for vekttapet. Ifølge Daily Mail har Cowell gått ned hele ti kilo det siste året, og det hele skal ha startet med en kommentar fra en god venn i fjor.

Simon Cowell og resten av dommerpanelet i «America's Got Talent» settes ut når den blinde autisten Kodi Lee viser fram sangstemmen sin. Vis mer

La om kostholdet

Det var artisten Sinitta (55) som ifølge Cowell påpekte at magen hans hadde blitt større i fjor sommer, noe som førte til at han tok grep og dro på en helsesjekk.

- Sinitta trengte ikke si noe mer. Så jeg dro for å møte denne mannen som er veldig kjent og han sa til meg, etter å ha tatt noen blodprøver, at jeg ikke kan spise rødt kjøtt, melk, sukker, brød eller gluten, forteller Cowell til Page Six.

SLANK: Simon Cowell avbildet med Cheryl Cole i 2017 (t.v.) og nå nylig. (t.h.). Han har gått ned ti kilo siden da. Foto: NTB Scanpix
SLANK: Simon Cowell avbildet med Cheryl Cole i 2017 (t.v.) og nå nylig. (t.h.). Han har gått ned ti kilo siden da. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Personlig hadde Cowell i forkant av helsesjekken vært bekymret for hva legen ville si om drikke- og røykevanene hans, men det var ikke det største problemet.

- Han var faktisk mer bekymret for hva jeg spiste, avslører han overfor magasinet.

NY LIVSSTIL: Simon Cowell er blitt veganer, og har gjort en helomvending i livet. Her avbildet med kjæresten Lauren Silverman på vei inn til en nylig fest i London. Paret har sønnen Eric (5) sammen. Foto: NTB Scanpix
NY LIVSSTIL: Simon Cowell er blitt veganer, og har gjort en helomvending i livet. Her avbildet med kjæresten Lauren Silverman på vei inn til en nylig fest i London. Paret har sønnen Eric (5) sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vegansk diett

«Britain's Got Talent»-stjerna har tidligere fortalt The Sun om sitt nye kosthold, som innebærer at han går på en vegansk diett.

Dermed har han kuttet ut både kjøtt og fisk, og alt han spiste tidligere er blitt byttet ut med veganske alternativer. I Cowells tilfelle skjedde alt over natta.

- Innen 24 timer endret jeg kostholdet mitt, og jeg har ikke sett meg tilbake siden. Du føler deg bedre og du ser bedre ut, sa han til den britiske avisa i april.

Han er åpenbart fornøyd med resultatet.

- Hvis det var én til ti på kjekkhetsskalaen, var jeg en åtte før, mens jeg nå er en elleve, sa han.

Mye tyder også på at fansen er begeistret for vektnedgangen. Kommentarer som «Du ser helt fantastisk ut» og «Så godt å se deg i god form» er gjengangere under bildet han la ut på Instagram fra «Britain's Got Talent»-innspillingen i midten av mai.

Kritisk til veganisme

Ikke alle er enige om at et vegansk kosthold er bra for kroppen, uavhengig av en eventuell vektreduksjon. Professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet, Birger Svihus, er blant dem som er kritisk til kostholdet. Dette fordi han mener næringsstoffene som finnes i fisk, egg og melk er krevende å få nok av som veganer.

- Uten disse næringsstoffene er det to typiske sykdommer som høyst sannsynlig ville dukket opp: struma, som følge av jodmangel, og anemi, generell svakhet som følge av blant annet lav oksygentransportkapasitet. Begge som følge av mangel på jern og/eller B12, har han tidligere uttalt til Dagbladet.

Saken fortsetter under.

Kritthvitt glis

Det er imidlertid ikke bare Cowells vekttap som vekket oppmerksomhet da han nylig ble avbildet i London. Også tv-profilens svært hvite tenner er blitt mye omtalt i britiske medier de siste dagene.

Spesielt da han ble avbildet på vei hjem fra sommerfesten, med mørk bakgrunn og blits i ansiktet, kom de hvite tennene godt til syne. Cowell har de siste åra måttet svare for seg på spørsmål om han fikser på utseendet med jevne mellomrom, og i fjor tok han også for seg kommentarene om sitt store hvite glis.

STORT GLIS: Simon Cowell smilte bredt til de oppmøtte fotografene på vei hjem fra den nylige sommerfesten. Foto: NTB Scanpix
STORT GLIS: Simon Cowell smilte bredt til de oppmøtte fotografene på vei hjem fra den nylige sommerfesten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har kanskje gjort litt småting her og der, sa han på spørsmål om han hadde gjort noen inngrep i ansiktet, før han la til:

- Jeg husker at for noen år tilbake var det folk som lo av meg for at jeg hadde rette, hvite tenner. Nå er det normalt.

I kommentarfeltet under et bilde av Cowell sammen med Piers Morgan (54) og Amanda Holden (48) fra ovennevnte fest, tyder likevel mye på at enkelte fans ikke synes tv-profilens hvite tenner er helt «normale».

- Hva har skjedd med Simons tenner? lyder en av kommentarene, mens en annen er tydelig forvirra over Cowell store forandring - og skriver følgende til bildet:

- Bruker han ei maske?