Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jakob Oftebro

Snakker om ulykken: - Jakob har jo fått et voldsomt sjokk

Pappa Oftebro snakker om sønnens ulykke.

SNAKKER UT: Nils Ole og Jakob Oftebro blir aktuelle i Peer Gynt denne sommeren. Nå forteller de om ulykken tidligere i vår, da Jakob pådro seg brannskader. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNAKKER UT: Nils Ole og Jakob Oftebro blir aktuelle i Peer Gynt denne sommeren. Nå forteller de om ulykken tidligere i vår, da Jakob pådro seg brannskader. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

I slutten av mai ble det kjent at den norske skuespilleren Jakob Oftebro (32) var blitt alvorlig skadd under innspillingen av tv-serien «Hamilton» i Sverige. Han ble brent i ansiktet etter en ulykke med en molotov-cocktail, og har holdt seg relativt stille om ulykken helt siden den inntraff.

I forbindelse med oppsetningen av Peer Gynt på Gålå fra 3. til 11. august, der skuespilleren skal spille til sommeren, uttaler både han og far Nils Ole Oftebro (73) seg nå om ulykken.

- Jeg er utrolig glad for at jeg får muligheten til å gjøre dette igjen. Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, forteller Jakob Oftebro i en pressemelding om stykket.

- Veldig alvorlig

Selv om han atter en gang skal ta del i oppsetningen, kommer han til å skygge unna prøvene på dagtid. Det for å unngå direkte soleksponering i ansiktet. Det vil derimot ikke by på større problemer, så stort sett er den eldste Oftebro-sønnen helt frisk igjen.

KOLLEGER: Nils Ole Oftebro og Jakob skal spille på Gålå i sommer. For bare få måneder siden var Jakob involvert i en ulykke, der han pådro seg annengrads forbrenninger. Dette bildet ble tatt i fjor. Foto: NTB scanpix
KOLLEGER: Nils Ole Oftebro og Jakob skal spille på Gålå i sommer. For bare få måneder siden var Jakob involvert i en ulykke, der han pådro seg annengrads forbrenninger. Dette bildet ble tatt i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Overfor VG forteller Nils Ole Oftebro at sønnen ikke kan sole seg på to til tre år for at brannskadene skal leges best mulig. Han sier han er glad for at sønnen nå er tilbake i form.

- Jeg har bare sittet i bakgrunnen og krysset fingrene mine hele tiden, jeg. Og håpet at dette skulle gå veien. Det var lenge vanskelig å vite hvilken vei det gikk, ikke minst psykologisk. Jakob har jo fått et voldsomt sjokk også av det som skjedde, forteller han.

Han legger til at han tror det blir «fantastisk» å stå på scenen sammen med eldstesønnen, og legger til at dette blir en slags modighetstest for Jakob. Familien har tro på at Jakob etter hvert kan bli helt frisk.

- Ja, vi håper det. Og det tror vi og. Men forbrenninger i ansiktet er en veldig alvorlig ting. Resten av kroppen dekker man til med klær, men akkurat ansiktet blir i mye større grad eksponert for sol når man går ute. Men Jakob er ved godt mot. Dette har gått bedre enn alle hadde håpet og trodd, forteller han til avisa.

Etterforskes

- Vårt primære fokus er at Jakob skal bli helt frist å snart som mulig. Vi har tatt en pause og jobber akkurat nå med å finne en ny plan for hvordan vi skal gjenoppta innspillingen, har «Hamilton»-produsent Patrik Nebout tidligere uttalt til VG om ulykken.

Oftebro har siden ulykken vært ordknapp, men kom et par dager etterpå med en hilsen på Instagram.

«Tusen tusen tusen takk for all støtte og kjærlighet jeg har fått fra familie, leger, fans, kolleger, og venner. Det er uvurderlig. Jeg leges bra og forhåpentligvis blir jeg helt god igjen. Jeg har tross alt vært heldig, det kunne gått mye verre. Håper bransjen og alle kan lære av dette. Vi er sårbare og må ta vare på hverandre. Alle sammen. Kos dere i sola og pas på hinannen (for meg) Jakob», skrev han.

Det var under innspilling av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter at Oftebro skal ha fått såkalt molotovcocktail, ei flaske med brennbart stoff, over seg. Han ble fraktet til sykehus med brannskader, men er seinere utskrevet.

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen. Overfor Dagbladet har politiet i Stockholm tidligere uttalt at de ikke har noen nye detaljer å melde hva angår etterforskningen.

- Ikke akseptabelt

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

I innspillingperioden har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

Ulykken har fått omtale også i Danmark, der Oftebro har gjort flere skuespilleropptredener de siste åra, og klatret opp til å bli en stor stjerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media