Markus Neby:

Snakker ut: - Ble veldig kristen

Som ungdom dro komikeren på misjonsreise.

AVSLØRER: Programleder Markus Neby har i lang tid valgt å holde fortiden sin hemmelig. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
AVSLØRER: Programleder Markus Neby har i lang tid valgt å holde fortiden sin hemmelig. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Komiker og TV-profil Markus Neby (32) er for tida aktuell som programleder i NRKs egen julekalender «24 stjerners julekalender».

Til tross for at Neby har en suksessfull karriere som komiker, så det lenge ut som han skulle velge en helt annen retning i livet. Det røper han i et nytt intervju med A-magasinet.

RØPER DETALJ: Markus Neby avslørte en detalj fra «24-stjerners julekalender» da han gjestet «Kvelden før kvelden» på NRK. Video: NRK Vis mer

Etter en tur til Filadelfiamenighetens leir sammen med nabogutten begynte Neby å tro på Gud.

Nyheten falt derimot ikke i god jord hos foreldrene hans, og den kristne troen endte opp som et ungdomsopprør.

- Jeg fant et fantastisk kristent miljø på KG (Kristelig Gymnasium red.anm.) og begynte å spille musikk på Teens Church i Filadelfia-menigheten. Jeg ble veldig, veldig kristen.

Ungdomsopprøret tok han også med seg da han startet på Foss videregående skolen, og sommeren til andre klasse, 16 år gammel, tok Neby troen et steg videre.

- Sommeren etter førsteklasse peaket troen min. Da var jeg så kristen at jeg dro til Latvia for å misjonere, røper programlederen.

Her formidlet Neby det han hadde lært gjennom troen sin til flere latviere: «Hvis du tror, blir du tilgitt».

NYTT PROGRAM: Nicolay Ramms nye program «Helt Ramme Sporter» ruller nå ut, og her venter mange godbiter. I den første episoden har Ramm tatt med seg Markus Neby til Berlin. VIDEO: NRK / Fredrik Filtvedt. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Tilbake på skolebenken etter sommeren ønsket Neby å fortsette misjonsarbeidet, men når han ble med i skolerevyen hadde han ikke lengre tid til kirken og troen. Neby startet heller å prioritere humor.

- Jeg hadde nok vært en karismatisk pastor i dag om det ikke var for revyen. En sånn liberal pastor som sier at homofili faen meg må være greit.

Markus Neby har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.