Margaux Dietz

Snakker ut etter hatstormen

- Jeg føler meg dum og tom, sier influenseren i sitt første intervju etter skandalen.

ÅPNER OPP: Den svenske influenseren Margaux Dietz. Foto: Foto: Instagram / Margaux Dietz
ÅPNER OPP: Den svenske influenseren Margaux Dietz. Foto: Foto: Instagram / Margaux Dietz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det stormet rundt den svenske influenseren, Margaux Dietz, i starten av November.

32-åringen, som er en av nabolandets absolutt største influensere, publiserte en video på YouTube av en tilsynelatende bevisstløs mann utenfor sin egen leilighet.

Kritikken hun fikk gikk ut på at hun først lo av og filmet personen, en god stund før hun sjekket om det gikk bra med mannen og bestemte seg for å ringe politiet.

Det skapte mildt sagt sterke reaksjoner i Sverige. Dietz beklaget, ble politianmeldt og siden har ingen hørt fra henne.

FÅR KRITIKK: Det stormet rundt Margaux Dietz etter at hun la ut denne videoen på sin Youtube-kanal. Video: Margaux Dietz Vis mer

- Føler meg dum

Men nå snakker hun endelig ut og gjør det i SVT-dokumentaren «Kan vi förlåta Margaux?», eller på norsk: Kan vi tilgi Margaux?

- Jeg føler meg dum. Og tom. Å bli politianmeldt er én ting. Men det absolutt vanskeligste er at jeg har fått en bekymringsmelding fra sosialtjenesten, sier Dietz i et tårevått intervju i dokumentaren, ifølge Expressen.

Den svenske sosialtjenesten mottok nemlig flere bekymringsmeldinger rettet mot sønnen Arnold.

- Det øyeblikket var nok det absolutt verste i løpet av alle disse ukene. Det viktigste du har i hele verden er barnet ditt. Alt annet spiller ingen rolle, sier Dietz.

I dokumentaren framgår det at bekymringsmeldingene ikke førte til ytterligere etterforskning, men at politiets etterforskning fortsatt pågår.

Trodde det var en venn

Dietz forsøker også å forklare hvorfor hun fortsatte å filme.

Hun sier at hun umiddelbart trodde det var en nær venn som lå utenfor døra. Når hun innså at det ikke var det ringte hun politiet, men fortsatte likevel å filme.

Dietz sitt kamerateam hadde også stått i gangen i om lag ti minutter og funnet ut at dette ikke var snakk om en nødssituasjon.

Journalisten og tv-profilen Ann Söderlund spør i dokumentaren hvorfor ingen rundt henne stoppet videoen fra å bli publisert. Dietz har nemlig et team på fire stykker som ser igjennom alt som blir publisert, også denne videoen som ble filmet 15. oktober og publisert 3. november.

Dietz mener at teamet var farget av at de visste hele historien, nemlig at mannen hadde det bra og at han selv hadde bedt om unnskyldning i etterkant.

Influenseren er likevel klar på at hun aldri burde filmet mannen.

Jobber med terapeut

I dokumentaren forteller hun at hennes innhold framover vil handle mer om henne og hennes følelser og ikke om andre hun har et forhold til.

Hun sier at familie og venner har måttet tåle mye hat den siste tida.

- Min mor fikk en kommentar om at det var for seint å ta abort, forteller Dietz som har tilbrakt mye tid med familien siden videoen ble publisert.

Hun har også begynt å gå til en terapeut.

- Umiddelbart da det skjedde dro jeg ned til Malmö og begynte å jobbe med en terapeut der. Som jeg stort sett har jobbet med hver dag siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer