«Paradise Hotel Danmark»:

Snakker ut etter rasisme-kritikken

- Folk tåler ikke noe morsomt eller ironisk, sier «Paradise Hotel»-deltakeren Türker Alici.

REAGERER: Sarah Dohn har vært i hardt vær de siste dagene, etter at det sirkulerte et klipp med det mange mener er rasistiske uttalelser overfor Türker Alici (til venstre). Selv ler Alici av kritikken. Foto: Skjermdump / Viaplay Danmark
REAGERER: Sarah Dohn har vært i hardt vær de siste dagene, etter at det sirkulerte et klipp med det mange mener er rasistiske uttalelser overfor Türker Alici (til venstre). Selv ler Alici av kritikken. Foto: Skjermdump / Viaplay Danmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga gikk et klipp fra årets sesong av den danske utgaven av «Paradise Hotel» viralt i sosiale medier. Mange reagerte nemlig på uttalelsene til deltakeren Sarah Dohn (18), som flere mente var rasistisk ladet.

Episoden ble sendt på dansk TV i januar, men det er først nå klippet har fått oppmerksomhet på nett. I klippet får Dohn spørsmål fra programlederen Rikke Gøransson om meddeltakeren Türker Alici «er hennes type».

- Altså litt, men jeg er ikke så interessert i utenlandske. Men han er absolutt en type jeg kunne gått etter hvis ikke han hadde vært fra utlandet, svarer Dohn, hvorpå programlederen fulgte opp:

- Det vet jeg ikke hvordan jeg skal tolke.

- Det er ikke fordi jeg er rasist, men jeg pleier ikke normalt å gå etter utlendinger, svarte Dohn.

Rister på hodet

Nå kommenterer Türker Alici selv klippet som mange mener gjenspeiler rasistiske holdninger hos Dohn. Til Ekstra Bladet sier Alici at han ikke forstår kritikken, samtidig som han spør seg om hvorfor folk ikke kan se det humoristiske ved det.

- Det er nettopp på grunn av slike ting at folk har et så negativt tankesett. Folk tåler ikke noe morsomt eller ironisk, eller å akseptere at det bare var en morsom misforståelse, sier han til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer