Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nicki Bille Nielsen:

Snakker ut om alkoholproblemene

Fotballstjerna har lagt flaska på hylla.

SNAKKER UT: I et innlegg på Instagram snakker fotballstjerna Nicki Bille ut om alkoholproblemene. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: I et innlegg på Instagram snakker fotballstjerna Nicki Bille ut om alkoholproblemene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den danske fotballstjerna Nicki Bille Nielsen (31) er ikke redd for å skape overskrifter. I sommer lurte han pressen trill rundt da han meddelte at han og hans 18 år gamle kjæreste Sofie Larsen ventet barn sammen.

Nyheten sprakk i juni i år – men allerede i august kunne den omstridte fotballspilleren avsløre at det hele bare var en bløff.

- Vi var i Berlin og flere journalister tok kontakt med Sofie. Vi tenkte at siden journalister likevel skriver løgnhistorier, så skulle de få en skikkelig god en, sa han til Ekstra Bladet i august.

Dette er imidlertid ikke første gang at den skandaleombruste dansken har skapt overskrifter. Den tidligere Rosenborg-spilleren har opp gjennom fått mest oppmerksomhet for det som skjer utenfor banen framfor sine fotballprestasjoner – og like før jul i fjor ble han skutt med hagle i sitt eget hjem i København.

31-åringen ble i april også dømt til fire måneders ubetinget fengsel, etter å ha vært tiltalt for fem forhold – inkludert våpentrusler, kokainbesittelse og vold.

FOTBALLPROFF: Nicki Bille Nielsen har tidligere spilt for Rosenborg i Norge. Nå er han klubbløs. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLPROFF: Nicki Bille Nielsen har tidligere spilt for Rosenborg i Norge. Nå er han klubbløs. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snakker om alkoholproblemene

Fotballstjerna har tidligere også stått for en rekke skandaleopptrinn i beruset tilstand – og i en video 31-åringen delte på Instagram mandag kveld, forteller han at han nå har lagt alkoholen på hylla.

EKSTREME ENDRINGER: En rekke mennesker har tatt før- og etter bilder av seg selv fra da de drakk store mengder alkohol, og en tid etter at de sluttet. Forvandlingene er utrolige. Video: Privat Vis mer

- Nå er det slutt på alkohol! Etter et utrolig hardt år har jeg dessverre hatt tendenser til å drikke bort sorgene i perioder. Jeg vil råde alle som kan ha tendenser til dette, til å si at det er den gale måten å komme videre på, skriver han ærlig i innlegget, og fortsetter:

- Jeg er etter hardt arbeid og sterkt mentalt arbeid på vei mot bedre dager igjen.

I innlegget kommer det fram at fotballstjerna har begynt på medisinen Antabus, som ifølge Felleskatalogen brukes mot alkoholavhengighet.

- Nå tar jeg en drastisk beslutning om å ta antabus, for da har jeg ikke engang muligheten til å drikke, noe som gjør det lettere mentalt når man vet at muligheten ikke engang er der, skriver Bille Nielsen videre i Instagram-innlegget.

I videoen i Instagram-innlegget kan man se fotballstjerna vise fram en pilleboks med den nevnte medisinen, før han svelger en pille med et vannglass.

Måtte sone

Som nevnt ble Bille Nielsen dømt i april i år. I tillegg til fengselsstraffen ble han dømt til å betale saksomkostninger, erstatning til en dørvakt han har slått og erstatning til en sykepleier han er dømt for å ha truet. Han har anket dommen, men saken er ikke berammet på nytt ennå. Fotballproffen er dømt for liknende forhold tidligere.

Bille spilte for Rosenborg i 2013 og 2014. Også da kom han i trøbbel, blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling