Nye påstander:

Snakker ut om angivelig affære

Kommer med flere påstander om det angivelige forholdet. Det svenske kongehuset har hele tida tatt sterkt avstand fra påstandene.

AFFÆRE: Camilla Henemark er navngitt som en av kongens angivelige mange elskerinner. Foto: Picture Perfect/REX/NTB
AFFÆRE: Camilla Henemark er navngitt som en av kongens angivelige mange elskerinner. Foto: Picture Perfect/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2010 kom utgivelsen av boka «Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken», og innholdet var intet mindre enn skandaløst.

Boka hevdet at svenske kong Carl Gustaf (76) hadde ført dronning Silvia (78) bak lyset med elskerinner, deltatt i sexmiddager med unge kvinner og besøkt illegale nattklubber.

En av de antatte elskerinnene, sangeren Camilla Henemark (58), har flere ganger kommentert forholdet, og blant annet beskrevet de to som «lekekamerater».

Det svenske kongehuset har avvist påstandene på det sterkeste, og under en pressekonferanse i 2010 sa kongen at han og familien heller valgte å se framover.

Nå, nærmere 13 år seinere, gir 58-åringen nok en gang sitt syn på den påståtte affæren.

ÆRLIG OM AVGJØRELSEN: Onsdag holdt kong Carl Gustaf sin årlige juletale. Da gikk han nærmere innpå hvorfor han i høst valgte å fjerne fem av sine barnebarn fra kongehuset. Utdrag fra «H.M. Konungens jultal 2019» (SVT) Vis mer

- Slurvete

Det er i anledning dokumentaren «Kongen med to ansikter» at Henemark igjen tar bladet fra munnen, ifølge svenske Expressen.

I dokumentaren, som sendes på Discovery+, hevder hun at hun og kongen traff hverandre «svært ofte» over en periode på to år.

Hun beskriver forholdet som vennlig, men at det også var undertoner av en interesse som «ikke var greit».

- Jeg levde et ganske glamorøst liv. På den tida sosialiserte jeg meg mye med indre kretser i Stockholm og mange mennesker fra det øvre samfunnet. Det var en gjeng, inkludert kongen, som vi pleide å henge med, sier hun i dokumentaren.

Sangeren forteller også om hvordan det var da forholdet gikk mot slutten.

- Det begynte å føles litt slurvete. Vi fikk for dårlig tid med hverandre. Noen ganger rakk vi bare å se hverandre i en time. Det var veldig «shabby», hevder 58-åringen.

SA FEIL: Kong Carl Gustaf holdt ikke tunga rett i munnen da han holdt tale på nasjonaldagen. Vis mer

Ordknapp

Det var i 2010 at bokbomba «Den motvillige monarken» ble sluppet.

Den uautoriserte biografien gikk i stor grad inn i detaljer rundt kongens angivelige hemmelige liv. I boka blir kong Carl Gustaf beskrevet som fest- og kvinneglad.

Det blir hevdet at han skal ha vært utro mot dronning Silvia gjentatte ganger over flere år med flere personer, gått ut på strippeklubber og deltatt i nakenfester.

Innholdet i boka skapte reaksjoner, men kongen var likevel ordknapp om påstandene.

- Jeg har selvsagt snakket med både familie og med dronningen, og vi vender på et ark, omtrent slik dere gjør i deres aviser og ser framover i stedet. For dette er noe jeg har forstått, ifølge boka, har hendt langt, langt tilbake i tida, sa kongen under en pressekonferanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer