VANSKELIG: Svenske Martin Melin (40) syntes det har vært tøft etter skilsmissen med den svenske krimforfatteren Camilla Läckberg. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix
VANSKELIG: Svenske Martin Melin (40) syntes det har vært tøft etter skilsmissen med den svenske krimforfatteren Camilla Läckberg. Foto: Aftonbladet/ NTB ScanpixVis mer

Martin Melin og Camilla Läckberg:

Snakker ut om ekskonas 12 år yngre ektemann: - Jeg syntes det var vanskelig da hun møtte Simon

Martin Melin og krimforfatteren Camilla Läckberg skilte lag som venner. Det ble brått snudd da Läckberg fant kjærligheten på nytt.

(Dagbladet): Kort tid etter at den den svenske «krimdronninga» Camilla Läckberg (42) og hennes tidligere ektemann, Martin Melin (50) gikk fra hverandre i 2012, møtte den kjente forfatteren en ny flamme – nemlig MMA-bokseren Simon Sköld (30).

Det nye paret skapte store overskrifter i svensk presse, hvor det blant annet ble rettet et stort fokus på aldersforskjellen mellom dem.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk gidder å bry seg. Hadde aldersforskjellen gått den andre veien, hadde jo ikke en kjeft reagert på det, sa Läckberg til bladet Tara Frisk i 2015.

Tøff tid

Läckbergs tidligere ektemann, som hun har sønnen Charlie (7) sammen med, forholdt seg relativt taus da det stormet som mest rundt duoen, og han har siden den gang sjelden uttalt seg til pressen.

Søndag tok imidlertid 50-åringen bladet fra munnen i et intervju med den svenske avisa Aftonbladet, og snakket åpenhjertig om den turbulente tiden.

- Jeg syntes det var vanskelig da hun møtte Simon fordi vennskapet vårt forsvant, forteller 50-åringen, og legger til at han likevel respekterte at det ble sånn.

- Hun gikk jo inn i en ny relasjon, da kunne jo ikke vi fortsette å henge. Men jeg syntes det var vanskelig, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

BLE RIKSKJENDIS: Da den svenske versjonen av «Robinson-ekspedisjonen» hadde premiere i 1997, skapte realityprogrammet mye diskusjon. Her er Martin Melin avbildet sammen med programlederen, Harald Treutiger (t.h.). Foto: Jack Mikrut/Pressens Bild/ NTB scanpix
BLE RIKSKJENDIS: Da den svenske versjonen av «Robinson-ekspedisjonen» hadde premiere i 1997, skapte realityprogrammet mye diskusjon. Her er Martin Melin avbildet sammen med programlederen, Harald Treutiger (t.h.). Foto: Jack Mikrut/Pressens Bild/ NTB scanpix Vis mer

Helt siden Melin vant Sveriges første realityserie i 1997, «Expedition Robinson», har han vært en kjent fjes blant det svenske folket. Og da den svenske folkefavoritten giftet seg med en av Sveriges største forfattere i 2010, ble de to et av landets mest omtalte par.

Ifølge Aftonbladet skilte de lag som venner og beholdt et godt vennskap i tiden etter bruddet. Melin skal blant annet ha bodd i leiligheten til Läckberg, til han fikk ordnet seg noe eget.

Nå er det kun én ting de har til felles, og det er at de har barn sammen. Ifølge avisa har de fremdeles en god tone, men omgås aldri.

Giftet seg i hemmelighet

For kort tid siden kom det nok en overraskelse for 50-åringen da han fikk en sms fra Läckberg.

Noe ulikt hans tidligere kone, som ikke akkurat er kjent for å gå stille i dørene, hadde hun nemlig valgt å gifte seg i all hemmelighet. Og nyheten delte hun i et innlegg på Instagram – og en sms til Melin.

«Til informasjon så har vi giftet oss i dag», sto det i meldingen, ifølge Melin.

- Jeg var ute og spiste da jeg fikk en sms rundt klokka ni, forteller han.

Melin skal ha tatt det hele med en god dose humor, og han syntes det hele var gøyalt.

Det diskrete bryllupet var ment som en overraskelse for familie og venner, og ifølge Läckbergs Instagram-konto ble vielsen holdt på parets landsted, hvor kun et fåtall ble vitne til den overraskende begivenheten.

Så tacksam & stolt över att få vara en del av ert magiska bröllop #simcamwedding ❤️

Et innlegg delt av Mia Törnblom (@miatornblom)

Måtte stenge Instagram

Etter at Läckberg og Sköld ble et par, kunne krimforfatteren fortelle at paret altså opplevde et svært stort fokus på aldersforskjellen mellom dem.

Hatmeldinger og kommentarer strømmet inn på sosiale medier, og for Läckberg ble dette for mye. Til slutt så hun seg nødt til å stenge Instagram-kontoen sin i en periode.

Da paret forlovet seg i 2015 valgte de dermed å holde det hemmelig, på lik linje med bryllupet. Läckbergs manager, Christina Saliba, var knapp med detaljene overfor Aftonbladet den gangen.

Noen måneder tidligere samme år, annonserte paret at de ventet sitt første felles barn. Dattera Polly (1) kom til verden våren 2016, ifølge Expressen.

Fra før av hadde Läckberg tre barn. Ett med sin tidligere ektemann Melin og to fra et tidligere forhold.

Har skapt furore

Men selv om Läckberg til tider kan virke ordknapp og hemmelighetsfull rundt privatlivet, er hun ikke redd for å stå i stormen med sine kontroversielle meninger og utsagn.

I fjor høst fikk forfatteren, som har gjort stor suksess med sine krimbøker om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström, massiv kritikk etter en uttalelse i det svenske talkshowet «Malou etter tio». Der snakket hun om hvordan hun oppdrar barna sine og straffer dem.

Oppstyret den gangen skremte imidlertid ikke forfatteren fra å prate om temaet igjen. På besøk hos Fredrik Skavlan i Stockholm i februar snakket hun gladelig ut om tematikken igjen.

- Det handler om å lære barn om hvordan voksenlivet er. Jeg kan ikke slenge ut fire unger som ikke har lært seg noen ting om hvordan livet fungerer, sa Läckberg til Skavlan den gangen.

I april havnet hun dessuten i tottene på artist Josefine Jinder, etter at sistnevnte brukte ordet «hore» om en eldre dame som kritiserte stilen og musikken hennes. Läckberg fyrte løs mot Jinders ordvalg i et innlegg på Instagram, og krangelen mellom de to utartet seg til en voldsom mediediskusjon.

Forfatter Camilla Läcberg gjester «Skavlan», der hun forteller programleder Fredrik Skavlan om hvordan hun lærer barna sine å ta ansvar for ting i huset. Og hvis de ikke oppfyller pliktene sine, vanker det straff. Vis mer