Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Stranger Things»-stjerna Charlie Heaton

Snakker ut om kokain­dramaet: - Alt skjedde så fort

«Stranger Things»-stjerna ble nektet adgang til USA.

- VANSKELIG: Skuespiller Charlie Heaton ble i høst stoppet på flyplassen i Los Angeles med kokainrester i bagasjen sin, og ble sendt tilbake til Storbritannia. Nå bryter han stillheten om skandalen. Foto: NTB scanpix
- VANSKELIG: Skuespiller Charlie Heaton ble i høst stoppet på flyplassen i Los Angeles med kokainrester i bagasjen sin, og ble sendt tilbake til Storbritannia. Nå bryter han stillheten om skandalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor høst forandret livet til skuespiller Charlie Heaton (24) seg fort. Han er kjent som en av stjernene fra Netflix-suksessen «Stranger Things», og kommer opprinnelig fra Yorkshire i England.

Store deler av produksjonen til serien foregår i USA, og da er man som utenlandsk statsborger avhengig av å komme inn i landet.

STJERNELAG: Skuespillerne fra «Stranger Things» har blitt verdensstjerner etter at Netflix lanserte første sesong. Fra venstre: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Charlie Heaton og Natalia Dyer. Foto: NTB scanpix
STJERNELAG: Skuespillerne fra «Stranger Things» har blitt verdensstjerner etter at Netflix lanserte første sesong. Fra venstre: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Charlie Heaton og Natalia Dyer. Foto: NTB scanpix Vis mer

At 24-åringen ble tatt med rester av kokain i bagasjen på LAX-flyplassen i Los Angeles, satte en stopper for de hyppige reisene til drømmenes land. Han skulle egentlig på premierefesten til den kritikerroste andre sesongen av serien, men kom altså ikke så langt.

Nå bryter tv-stjerna tausheten om skandalen, som skapte overskrifter verden over.

- Vanskelig

- Det var så jævlig. Det var helt jævlig, forteller han i et intervju med magasinet Flaunt.

Som britisk statsborger ble Heaton verken bøtelagt eller arrestert, og hendelsen fikk ikke andre følger enn at 24-åringen ble nektet adgang til landet og i stedet returnert til London.

- Dersom du er utenlandsk statsborger og det er et stort funn av narkotiske stoffer kan man bli siktet, men dersom det er til personlig forbruk er konsekvensen at man ikke blir sluppet inn i landet. Amerikansk lovgivning er svært streng på dette, uttalte en representant for skuespilleren den gang.

Heaton ga selv en uttalelse etter hendelsen, men har i stor grad holdt tett om skandalen etter at den fant sted i oktober. Han synes oppmerksomheten rundt hendelsen, som ble slått opp i flere internasjonale aviser, var vanskelig å svelge.

POSH: Skuespilleren valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset etter kokainskandalen, men skal nå tilbake til USA og til den populære serien. Her fotografert med Natalia Dyer i desember. Foto: NTB scanpix
POSH: Skuespilleren valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset etter kokainskandalen, men skal nå tilbake til USA og til den populære serien. Her fotografert med Natalia Dyer i desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var vanskelig. Alt skjedde så fort, og jeg hadde ikke tenkt over at jeg var berømt. Når noe fra ditt profesjonelle liv plutselig trer inn i ditt personlige liv … Man føler seg så sårbar, sier han og fortsetter:

- Og plutselig blir det en kjempestor historie og blir blåst ut av proporsjoner.

Mediene skal ha dukket opp utenfor familiens hjem i Yorkshire, i håp om å få et glimt av den returnerende skuespilleren eller en kommentar fra familien hans. Han beskriver situasjonen som vanskelig og oppskakende.

Magasinintervjuet går ikke inn på hvor mye kokain han ble tatt med, men det skal ha dreid seg om rester funnet i skuespillerens bagasje. Han er derimot ikke sperret ute fra USA for livstid, og skal tilbake i april. Han sier at «alt er fikset nå», og beskriver bare hendelsen som et vondt minne.

Ekkel forespørsel

Mange av de unge stjerneskuddene i serien har klart å skape overskrifter de siste åra. I november i fjor sto 14 år gamle Finn Wolfhard, som spiller rollen Mike, fram med en ekkel historie.

Fansen er tilsynelatende blitt såpass krevende at 14-åringen valgte å ta et oppgjør med dem i flere innlegg på Twitter.

- TA KONTAKT OM FIRE ÅR: En kvinnelig modelln ba den 14-årige «Stranger Things»-stjerna Finn Wolfhard ta kontakt når han er blitt «lovlig». Foto: Netflix
- TA KONTAKT OM FIRE ÅR: En kvinnelig modelln ba den 14-årige «Stranger Things»-stjerna Finn Wolfhard ta kontakt når han er blitt «lovlig». Foto: Netflix Vis mer

- Hei, alle sammen! Jeg vil ikke bannlyse noen fra denne fanskaren, men hvis dere er oppriktige vil dere ikke trakassere vennene mine, eller kollegene mine. Dere vet alle hvem dere er, tvitret han.

Wolfhard, som spiller en av de mest sentrale rollene i «Stranger Things», fortsatte beskjeden sin til fansen i et nytt innlegg:

- Hvorfor jeg i det hele tatt trenger å tvitre dette, vet jeg ikke. Enhver som kaller seg en «fan» og aktivt går etter noen som rett og slett er skuespillere og gjør jobben sin, er latterlig.

Ifølge Newsweek, som omtalte saken, er det nærliggende å tro at barnestjerna indirekte refererer til seg selv i Twitter-meldingene.

Nettstedet påpekte nemlig at Wolfhard måtte tåle kritikk fordi han ikke stoppet og sa hei til en fan som hadde ventet på ham utenfor hotellet hans.

Newsweek refererte også til en annen oppsiktsvekkende hendelse, der den kvinnelige modellen Ali Michael (27) skal ha bedt 14-åringen om å ta kontakt med henne om fire år - når han har fylt 18 (den seksuelle lavalderen i flere amerikanske delstater er 18 år, journ.anm.).

Ifølge Newsweek og Popbuzz kom 27-åringen med forespørselen, som skal ha fått kraftig motbør i sosiale medier, da hun publiserte et bilde av 14-åringen under «stories» på Instagram. Ali Michael skal i ettertid ha beklaget det hele, ifølge TMZ.

Den populære barnestjerna har for øvrig kommentert den upassende kommentaren fra den voksne kvinnen i et kort videointervju med TMZ.

- Det der var sprøtt! Det var ekkelt (...) Det var bra at hun beklaget, da, kommenterte Wolfhard blant annet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!