Christian Ottesen:

Snakker ut om sorgen

«Charterfeber»-profilen Christian Ottesen setter opp show for å hedre sin avdøde mor.

DØD: Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», gikk bort 17. juli. Nå setter sønnen Christian opp show for å hedre mora. Video: Viaplay. Foto: Christian Ottesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli fant «Charterfeber»-profilen Christian Ottesen (37) sin egen mor, Gro Ottesen, død. Hun sovnet stille inn i sitt eget hjem, 64 år gammel. Mor og sønn ble en svært populær duo da de deltok i realityprogrammet «Charterfeber» i 2018.

Ottesen fortalte til Dagbladet den gang at mora hadde kols og astma, og at hun for noen år siden fikk påvist muskelsykdommen multippel sklerose (MS).

- Hun ble verre og verre og fikk mange plager som følge av sykdommen. Dobbeltsyn, nervesmerter og tunge dager, sa han.

KJENT DUO: Christian og Gro Ottesen ble svært populære da de deltok i «Charterfeber» i 2018. Foto: Privat
KJENT DUO: Christian og Gro Ottesen ble svært populære da de deltok i «Charterfeber» i 2018. Foto: Privat Vis mer

Sammen har mor og sønn spredd humor og glede i sosiale medier de siste åra. Gøyalt innhold på Instagram ble et slags lysglimt i moras ellers sykdomspregede liv.

Christian Ottesen og mora skulle etter planen ha satt opp show sammen i Stavanger neste år, men så skjedde det utenkelige i midten av juli. Nå har sønnen bestemt seg for å gjennomføre showet på egen hånd.

- Jeg begynte å tenke mer og mer på å lage en hyllest til mor. Det blir humoristiske historier, men også mer alvorlige ting som vi har opplevd gjennom livet, sier 37-åringen til Dagbladet.

Showet har fått navnet «Blod, svette og mor mi» og har premiere i Stavanger neste år.

Levde i en stol

I sosiale medier har de skuelystne fått servert morsomme snutter av han og mora de siste åra. De tok slagordet «Humor som medisin» for å forklare sitt prosjekt, men Ottesen innrømmer at det har vært vanskelig å være pårørende.

HYLLER MORA: Christian Ottesen setter opp show for å hedre sin avdøde mor. Foto: Privat
HYLLER MORA: Christian Ottesen setter opp show for å hedre sin avdøde mor. Foto: Privat Vis mer

- Min mor var jo kronisk syk, men det var ikke lett å se på henne at hun var det. Vi ville få fram at man kan ha det gøy selv om man er syk, forteller Ottesen.

I showet blir det både humor og alvor, lover han.

- Det vil handle om mitt og mors forhold. Det var jo ikke bare rosenrødt. Hun levde jo i en stol 18 timer i døgnet. De snuttene man så i sosiale medier, var jo bare fem minutter. Nå får publikum bli med bak fasaden og se mer av sykdommen, deler komikeren åpenhjertig til Dagbladet.

Ottesen tror det blir en følelsesladet affære å sette opp showet uten sin kjære mamma. Han tror likevel han ville kjent på det dersom han ikke hadde gjennomført.

- Det er noe jeg hadde sett fram til å gjøre med henne. Men jeg tenker samtidig at hun er med i alle minner og historier. Sånn tenkte vi jo da hun vandret videre også, at hun lever i historiene.

MÅTTE AVBRYTE: Sandstormen som herjet på Kanariøyene satt kjepper i hjulene for reality-programmet «Charterfeber». Reporter: Madeleine Liereng. Video: NTB og privat Vis mer

Første jula uten mor

Det går ikke én dag uten at Christian Ottesen tenker på sin kjære mamma. Hver eneste dag etter jobb pleide han å ringe henne for å forsikre seg om at alt sto bra til.

Sorgen etter mora viser seg særlig i hverdagslige tingene.

- Alle disse små tingene, det er det som er tøft. Da jeg hadde bursdag nylig, så fikk jeg ikke en telefon eller melding. Savnet blir jo bare sterkere og sterkere, forteller han åpent.

Aller verst har det vært at hun ikke rakk å bli bestemor. Midt i sorgen ble Ottesen og forloveden Cecilie Vik foreldre for første gang.

FIKK BARN: Gro Ottesen rakk aldri å oppleve å bli bestemor. Foto: Privat
FIKK BARN: Gro Ottesen rakk aldri å oppleve å bli bestemor. Foto: Privat Vis mer

- Det var ekstra tøft at hun ikke var til stede da jeg ble pappa i oktober, innrømmer han, og fortsetter:

- Jeg trøster meg med at hun visste at jeg skulle bli far. Men det er trist. Men det er godt å ha en svigerfamilie. Jeg mistet også min far da jeg var seksten år, så han har jo ingen besteforeldre fra min side.

Nå gruer han seg til den første jula uten mora.

- Det går ikke en dag uten at jeg tenker på henne. Det kommer opp minner hver dag. Nå nærmer det seg jul, og det blir den første jula uten henne, og det blir tøft, sier 37-åringen.

«CHARTERFEBER»: Mange gledet seg til å se Per Sandberg og Bahareh Letnes i «Charterfeber». Video: Viafree Vis mer

- Tar tid

Komikeren innrømmer at det går opp og ned. De siste månedene har vært harde, men 37-åringen er svært glad for at han har gode folk rundt seg, samtidig som han holder seg i aktivitet for ikke å drukne ned i sorgen.

- Det er en sorgprosess som tar lang tid. Vi er en del på graven, og det er godt å besøke den. Vi var veldig sammensveiset, så hadde det ikke vært for at jeg fikk en sønn og har en svigerfamilie, så hadde det vært veldig ensomt. Da er det fort gjort at sorgen spiser deg opp, medgir han.

MOR OG SØNN: - Jeg har arvet åpenheten fra mora mi, sier Christian Ottesen til Dagbladet.
MOR OG SØNN: - Jeg har arvet åpenheten fra mora mi, sier Christian Ottesen til Dagbladet. Vis mer

Christian Ottesen har hele veien vært åpen om livets skyggesider. For han har det vært helt naturlig å fortelle om sykdom og død med allmennheten.

- Vi har vært en utrolig åpen familie, der vi kan snakke om alt. Det er fint å kunne snakke om alt. Det er ingen hemmeligheter i vår familie. For meg er det terapi å snakke om følelser, sier han, og legger til:

- Jeg har fått denne åpenheten fra mora mi. Man merker hvor godt det hjelper på ting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer