Bill Clinton:

Snakker ut om utro-skandalen

- Det jeg gjorde var forferdelig.

SKANDALE: Bill Clinton hadde en affære med Monica Lewinsky på 90-tallet, mens han var USAs 42. president. Nå snakker han ut om tida. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Bill Clinton hadde en affære med Monica Lewinsky på 90-tallet, mens han var USAs 42. president. Nå snakker han ut om tida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1999 ble Bill Clinton (73) stilt for riksrett for å angivelig ha løyet om sitt forhold til praktikanten Monica Lewinsky (46) - som den gang var 22 år gammel.

Det hele resulterte i en enorm, og svært offentlig, utroskapsskandale for presidenten - som har vært gift med Hillary Clinton (72) siden 1975.

Under etterforskningen av ekteparets eiendomskjøp, avdekket nemlig spesialetterforskeren Kennth Starr at Bill Clinton hadde en seksuell relasjon til Lewinsky.

73-åringen medvirker i den nye dokumentaren «Hillary», der USAs 42. president nå snakker åpenhjertig om 90-tallsaffæren som preget en hel verden.

Forferdelig

Til tross for at presidenten ble frikjent og ekteskapet med Hillary består den dag i dag, står Lewinsky-skandalen igjen som en av amerikansk histories aller største, og en som vil forfølge politiker-ekteparet resten av deres liv.

Ifølge CNN føler 73-åringen seg forferdelig for måten skandalen har preget den tidligere praktikantens liv, og forklarer at årsaken til den seksuelle relasjonen var for å håndtere flere år med angst, press og skuffelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer