Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Signe Marie Gjerstad:

Snåsamannens kone er død

Døde fredfullt 21. desember.

DØD: Signe Marie Gjerstad, kona til snåsamannen, er død. Her er hun fotografert under medaljemottakelse på Slottet i 2011. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DØD: Signe Marie Gjerstad, kona til snåsamannen, er død. Her er hun fotografert under medaljemottakelse på Slottet i 2011. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag 21. desember døde Signe Marie Gjerstad, kona til Joralf Gjerstad «Snåsamannen» (91).

Ifølge Trønder-Avisa døde hun fredfullt, 86 år gammel.

Duoen møtte hverandre mens Signe Marie gikk på husmorskolen i Snåsa. I 1954 giftet de seg. Sammen har de tre barn.

De siste årene har både Signe Marie og Joralf Gjerstad bodd på Snåsa sykehjem.

Mottok «Gohjertaprisen»

Snåsamannen er kjent som angivelig synsk og helbreder med «varme hender». I 2012 mottok Signe Marie Gjerstad «Gohjertaprisen» for god servering til alle som kom innom hos Snåsamannen for hjelp.

«Signe har vært storheten i vårt livsspill», sa Joralf Gjerstad en gang om sin kone, ifølge minneordet som er skrevet om Signe Marie Gjerstad i Trønder-Avisa.

Frykter ikke døden

Snåsamannen har selv slitt med sykdom de siste åra. Han brakk beinet for to år siden, havnet i rullestol og bor nå på Snåsa sykehjem.

Saken fortsetter under:

SLITEN: - Dette er siste gang jeg taler til en forsamling, sa Snåsamannen fra talerstolen i Høvik kirke. Den populære folkehelten var omsvermet i kirken, men sier at han ikke lenger å reise land og strand rundt. Video: Øistein Monsen. Vis mer

I et tidligere intervju med Dagbladet hevdet 91-åringen likevel at han er frisk for alderen. Han mener han skal leve lenge, og er ikke redd døden.

- Nei, alle er født til å dø. Jeg tenker ikke på det. Jeg er ikke redd for noe jeg. Jeg har ikke noen spesielle tanker om døden, den er lik for alle. Jeg kjenner livet sin helhet, men har ikke befattet meg med å studere døden, sa han den gang.

Han hevder han fortsatt har de helbredende kreftene, men sier han ikke kan helbrede seg selv - uten helt å svare på hvorfor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!