Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ric Ocasek:

Snøt modellkona for millionene

Rockestjerna Ric Ocasek strøk kona ut av testamentet før han døde.

IKKE EN KRONE: Ric Ocasek og Paulina Porizkova var gift i 28 år. Nå er det avslørt at hun ikke får se noe til arven etter ham. Foto: NTB scanpix
IKKE EN KRONE: Ric Ocasek og Paulina Porizkova var gift i 28 år. Nå er det avslørt at hun ikke får se noe til arven etter ham. Foto: NTB scanpix Vis mer

I midten av september kom meldinga om at Ric Ocasek, vokalisten i bandet The Cars, hadde avgått ved døden - 75 år gammel. Han ble funnet død i sin leilighet på Manhattan, og det ble seinere bekreftet at han gikk bort som følge av en hjertesykdom.

Det var hans tidligere kone gjennom 28 år, modellen Paulina Porizkova (54), som fant ham. Hun skulle levere kaffe til ham morgenen etter at han hadde gjennomgått en operasjon, men han var død lenge før hun kom inn døra.

I fjor kunngjorde de to at de skulle gå hver til sitt, og i testamentet la ikke 75-åringen skjul på at han var veldig ferdig med ekteskapet.

KJENT PAR: Tsjekkiske Paulina Porizkova var rockestjernas tredje kone. I fjor gikk de ut med at de skulle skille seg. Nå er det kjent at hun ikke får en eneste krone etter eksmannens død. Foto: NTB scanpix
KJENT PAR: Tsjekkiske Paulina Porizkova var rockestjernas tredje kone. I fjor gikk de ut med at de skulle skille seg. Nå er det kjent at hun ikke får en eneste krone etter eksmannens død. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke en krone

Page Six skriver nemlig at ekskona ble skrevet ut av testamentet hans, og dermed ikke har krav på en eneste krone etter dødsfallet.

«Jeg har ikke lagt av noe til min kone Paulina, siden vi er midt i en skilsmisse. Om jeg skulle dø før skilsmissen vår går gjennom, skal hun fortsatt ikke ha krav på noe som helst fordi hun forlot meg», heter det i det nokså mørke testamentet.

Det var ikke store penger rockeren etterlot seg, men han hadde rundt fem millioner dollar, 45 millioner norske kroner, i «opphavsrettigheter».

Han har derimot bare rundt 136 000 kroner i kontanter, og bare 900 000 tilknyttet «personlig eiendom». Det er derimot ventet at han muligens har penger lurt unna andre steder.

Ekskona hadde derfor ikke nødvendivis blitt stort rikere om hun så var i testamentet. Page Six skriver videre at to av rockestjernas seks sønner - han fikk nemlig to sønner i hvert av sine tre ekteskap - også er utelukket fra testamentet.

ROCKESTJERNE: «Hver gang vi møtes»-Morten Abel innrømmer at han ikke husker alt fra rockestjernetida på 90-tallet. Video: TV 2 Vis mer

Karakteristisk manke

Ocasek vokste opp i Baltimore, men flyttet med familien til Cleveland som tenåring. Han begynte på en universitetsutdannelse på midten av 60-tallet, men sluttet for å forfølge drømmen om å leve av musikken.

Ocasek var kjent for sin karakteristiske manke og sine svarte solbriller. Bandet The Cars ble dannet i 1976, men skilte lag 12 år seinere. I løpet av tida sammen rakk de å gi ut flere plater som preget hitlistene.

STJERNE: Ric Ocasek, her fotografert på The Cars-konsert i 1985, døde tidligere i høst. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Ric Ocasek, her fotografert på The Cars-konsert i 1985, døde tidligere i høst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bandets kommersielle høydepunkt kom i 1984 med albumet «Heartbeat», som blant annet inneholdt hitlåtene «You Might Think», «Magic »og «Drive».

Seinere gikk Ocasek videre i karrieren som soloartist.

Hall of Fame

The Cars sto også bak hitlåten «Just What I Needed». I fjor ble det ikoniske bandet innlemmet i rockens Hall of Fame, ifølge AP.

I forbindelse med innlemmelsen, fortalte Ocasek til musikkmagasinet Rolling Stone at det føltes merkelig, siden perioden føltes som et helt liv.

- Det er en livstid. Jeg hadde tre familier i løpet av perioden. Det er som liv som går forbi. Millioner av mennesker, artister, skribenter, forretningsfolk og fans … Det er mye greier. Det har vært et innholdsrikt liv, det kan jeg si.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media