Andreas Ygre Wiig:

Snowboardstjerna frastjålet alle medaljene: - Holdt på å miste pusten

Andreas Ygre Wiig trygler om informasjon etter innbrudd.

INNBRUDD: Andreas Ygre Wiig (37) skulle ha visning på leiligheten sin da alt gikk galt. Nå ber han publikum om hjelp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INNBRUDD: Andreas Ygre Wiig (37) skulle ha visning på leiligheten sin da alt gikk galt. Nå ber han publikum om hjelp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De medaljene har ikke noen omsettelig verdi, men for meg står de som bevis på noe jeg har jobbet ekstremt hardt for store deler av mitt liv. Og nå er det tatt fra meg, sier Andreas Ygre Wiig (37) til Dagbladet.

Da Ygre Wiig parkerte snowboardstøvlene for siste gang i 2016, kunne det gjøres med visshet om at han hadde oppnådd glimrende prestasjoner innen egen idrettsgren.

37-åringen kan blant annet skilte med tre gull i X-games. En Backside Rodeo 720 fra en 20 meter høy klippe i California, er også blant hans mest spektakulære triks. I 2015 fikk Ygre Wiig ytterligere anerkjennelse for strevet, da han ble kåret til tiårets snowboardkjører fra Norges Snowboardforbund.

- Naivt

I slutten av forrige uke ble samtlige av Ygre Wiigs X-games medaljer stjålet – tre gull, ett sølv og en bronse. Den pensjonerte idrettshelten skulle ha visning på leiligheten sin i Oslo, og valgte å flytte både trofeer og medaljer ned i kjellerboden – bak to låste dører og en hengelås.

Det var VG som først omtalte saken.

- Jeg har bodd der i 11 år, og det har aldri vært innbrudd tidligere. Man tenker kanskje litt naivt, men jeg var stresset før visning og ville ikke ha dem framme i tilfelle noen skulle plukke med seg medaljer fra leiligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer