Pilotfrue:

Snur etter kritikken

Kritikken hagler.

MÅ SVARE: Julianne Nygård og Ulrik Nygård får kritikk for julekalenderen, førstnevnte har svart på reaksjonene i et innlegg på Snapchat. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MÅ SVARE: Julianne Nygård og Ulrik Nygård får kritikk for julekalenderen, førstnevnte har svart på reaksjonene i et innlegg på Snapchat. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julianne Nygård (32), best kjent som Pilotfrue, og ektemannen Ulrik Nygård (42) får kritikk som følge av julekalenderen de har laget til sønnen.

TV 2 omtalte saken først.

OPPDATERING: I lys av kritikken har Nygård lagt ut et innlegg i historiefunksjonen på Instagram, der hun opplyser at de nå gjør endringer.

«Vi føler oss som verdens verste mennesker og tar til oss kritikken. Resten av kalendergavene i år blir donert bort til familier som ikke har råd til julegaver. Vi ønsker å fortsette med å spre juleglede gjennom rampestreker som ikke koster penger, og snur det hele til en utfordring. Håper dere vil følge oss videre i denne fine førjulstiden», skriver hun.

Desember er her for fullt, noe som betyr at mange hver dag åpner en eller annen form for julekalender for å telle ned mot julaften.

De seineste åra har det blitt mer og mer populært å legge sjela si i å lage de flotteste pakkekalendere, men i år skulle man kanskje tro at mange velger en mer økonomisk variant, i lys av økte strømpriser, renteheving og en generelt tøffere økonomisk tid.

Slik er det imidlertid ikke hjemme hos influenserparet Nygård - i helga la de ut en video på Snapchat som viste at deres to år gamle sønn åpnet opp en Iphone i sin pakkekalender.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

Oppfordrer til å avfølge

Flere kjente navn har fått med seg iPhone-gaven og reagerer, deriblant Mads Hansen (38) og Kristin Gjelsvik (36).

Sistnevnte har overfor TV 2 uttalt at hun håper folk avfølger ekteparet i sosiale medier.

- Makten ligger hos følgerne, og man må ikke gi sånt tull oppmerksomhet, men kan heller forlate kanalen i stillhet.

Rødt-politiker Mímir Kristjánsson (36) har også reagert, det gjør han i en melding på Twitter.

«På gruppa «Redd jula for vanlige folk»renner det over av historier om foreldre som ikke har råd til gaver, julemat eller julepynt. Mange dropper mat selv for å kunne å glede de små. Samtidig har to profilerte influensere har gitt 2-åringen sin iPhone som en av 24 kalendergaver», skriver Kristjánsson.

KUTTER SEG: I kampens hete går det litt fort for Lasse Matberg, som ender med å kutte seg veldig under en av konkurransene. Video: Sofie Losen og Nora Skavhaug Vis mer

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Julianne Nygård og Ulrik Nygård for en kommentar til saken, foreløpig uten hell.

Ekteparet har riktignok fått med seg kritikken, i et innlegg på Snapchat har Pilotfrue kommet med en forklaring.

«Til alle som spør: Ulrik og jeg har i år som i fjor valgt å spre julegavene til barna utover hele desember i stedet for å spare alle til julaften. Noen av gavene er dyre, mens andre ikke», skriver hun blant annet i innlegget.

«De negative tilbakemeldingene vi får er forventet, men det betyr ikke at vi prøver å provosere de fram. Vi ønsker helt ærlig bare at «kalenderen vår» skal være en morsom greie for dere å følge med på», skriver hun også.

- Snur på kronene

I tillegg til kritikken som kommer fra andre kjente fjes, har det også dukket opp heftig kritikk på sladreappen Jodel. Der er det mange som blant annet påpeker at ekteparet for kort tid siden klagde over høye strømpriser.

NY DRIKK: En nytt reklame-samarbeid mellom Lindsay Lohan og Pepsi vekker sterke reaksjoner. Vis mer

Det var Pilotfrues ektemann som den gangen tok til Instagram for å snakke om strømregninga han hadde fått fra selskapet Tibber.

Overfor Dagbladet uttalte han den gangen at de hadde fått sjokk av regningen som var på 19 000 kroner.

- Det er ikke alle som klarer å betale sånne ekstreme regninger. Vi skal klare å betale, men det er ikke enkelt her i huset heller. Vi snur på kronene nå, sa Nygård til Dagbladet i oktober og la til:

- Vi har begynt å spare inn på ting, og vi voksne her i huset unner oss mye mindre nå enn før.

Det ser imidlertid ikke ut til at ekteparet har spart inn når det kommer til årets julekalender.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer