Kronprinsesse Mary av Danmark:

Snur etter motemaset:
- Forbruket har vært stort

Kronprinsesse Mary ønsker å gå nye veier.

LUKSUSDYR: Etter hertuginne Meghan var kronprinsesse Mary den med dyrest garderobe i 2018. Søstera til dronning Margrethe kom forrige uke med kritikk til kongelige luksusvaner, spesielt rettet mot klær. Enkelte tolket det som et stikk mot kronprinsesse Mary. Nå kommer hun med et slags svar. Foto: NTB scanpix
LUKSUSDYR: Etter hertuginne Meghan var kronprinsesse Mary den med dyrest garderobe i 2018. Søstera til dronning Margrethe kom forrige uke med kritikk til kongelige luksusvaner, spesielt rettet mot klær. Enkelte tolket det som et stikk mot kronprinsesse Mary. Nå kommer hun med et slags svar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange har opp gjennom åras løp hisset seg opp over at kongelige, på skattebetalernes regning, ikler seg dyre og eksklusive plagg. Det er ingen hemmelighet at spesielt kvinnene i europeiske kongehus er glad i designere som Valentino og Giambattista Valli.

Prisen på disse kjolene er ofte astronomiske for folk flest, som aldri ville ha hatt råd til en cocktailkjole med femsifret prislapp. Blant annet har vår egen kronprinsesse Mette-Marit (45) en forkjærlighet for sko fra Manolo Blahnik, vesker fra Bottega Veneta og kjoler fra ovennevnte Valentino.

Søsteren til danskedronningen Margrethe (79), prinsesse Benedikte (75), gikk forrige uke til frontalangrep på kongeliges klesvaner. Hun nevnte ingen navn, men danske medier var raske med å peke fingeren mot kronprinsesse Mary (47) - som i likhet med vår egen kronprinsesse er glad i luksusklær.

Stort forbruk

«Når vi er ute på et arrangement, er vi der for å fremme en sak. Vi er der for å gi omtale i den gode saks tjeneste, og for å støtte den aktuelle organisasjonen. Derfor bør vi ikke kle oss i et veldig dyrt og ekstravagant tøy», står det skrevet i prinsesse Benediktes nye biografi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer