«Farmen 2016»:

Snytt for «Farmen»-finale: - Fikk høre at jeg ikke fortjente det

To deltakere måtte reise hjem.

NÅDDE IKKE OPP: Åsta Hølmo (23) måtte innse at «Farmen»-eventyret var over onsdag kveld. Her fra hinderløypekonkurransen i kveldens program. Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Åsta Hølmo (23) måtte innse at «Farmen»-eventyret var over onsdag kveld. Her fra hinderløypekonkurransen i kveldens program. Foto: Alex Iversen / TV 2Vis mer

(Dagbladet): Det går unna på «Farmen» i den siste og avgjørende uka, og i kveld ble antall gjenværende deltakere redusert fra fem til tre.

Laila Lochert (40), Sophie Therese Lindberg (25) og Ali Ahmad (29) står igjen med best resultat etter flere intense finaleøvelser, og har alle sikret seg en semifinalebillett til søndag.

For Åsta Hølmo (23) og Marius Hofsøy (24) endte «Farmen»-eventyret i dag, fire dager før finalen.

RØYK UT: Marius Hofsøy (24) måtte innse at finaleplassen glapp etter matlagingkonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
RØYK UT: Marius Hofsøy (24) måtte innse at finaleplassen glapp etter matlagingkonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Dårlig taper

Det ble klart etter at Lochert trakk det lengste strået i kveldens matlagingskonkurranse, der oppgaven blant annet besto av å partere en gås.

Lindberg og Ahmad var allerede kvalifisert til semifinalen, og slapp unna «kjøkkentjenesten».

- Nå kommer jeg til å høres ut som en dårlig taper, men jeg synes jeg leverte sinnssykt bra i matlagingskonkurransen, og stusser litt over at Laila vant. Men - det er min subjektive mening, vi får stole på at smaksløkene til kokken (dommeren, journ.anm) var i orden, sier Marius Hofsøy til Dagbladet.

KLARE FOR SEMIFINALE: Ali Ahmad, Sophie Therese Lindberg og Laila Lochert. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLARE FOR SEMIFINALE: Ali Ahmad, Sophie Therese Lindberg og Laila Lochert. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han synes det var kjedelig å ryke ut så tett på finalen, men understreker at han ikke var, eller er bitter.

- Dagen jeg røyk ut var den desidert morsomste dagen hadde på gården, og jeg sitter igjen med fantastisk mange gode minner, forteller han.

Nye holdninger

Åsta Hølmo beskriver oppholdet på «Farmen» som en opplevelse for livet - på godt og vondt.

- Det var elleve fantastiske, men også knallharde uker. Det var helt greit å ryke, jeg hadde ingen intensjoner å komme helt til finalen, og kom mye, mye lenger enn jeg hadde forventet, forteller hun til Dagbladet.

Sykepleieren forteller at hun har lært enormt mye om seg selv etter tv-oppholdet.

- Jeg har fått bedre tålmodighet, og lært at det er veldig viktig å bry seg om hverandre, og være til stede - ikke minst i møtet med andre folk. Jeg har også lært at ikke alle kamper er verdt å ta, sier hun.

Verken Hølmo eller Hofsøy, som fikk god kontakt på tv-gården, har gått stille i gangene på «Farmen». Særlig høylytt ble det da meddeltakeren Stine Hartmann, som røyk ut forrige søndag, valgte en av kompisene, Simen Haug Henriksen, til førstekjempe.

Valget fikk flere av deltakerne, deriblant Hølmo og Hofsøy, til å tenne på alle plugger. Kranglinga fikk stor oppmerksomhet i media, og både tv-seere, så vel som utslåtte «Farmen»-deltakere, kastet seg inn i debatten.

- Slu og feig

Åsta Hølmo legger ikke skjul på at hun har fått gjennomgå på sosiale medier.

- Jeg har blitt oppfattet som en slu og feig kjerring av enkelte, og fått høre fra tv-seere at jeg ikke fortjente å være i finaleuka. Folk dømmer deg ut ifra det de ser på tv, og danner seg et unyansert bilde. Jeg angrer ikke på noe jeg har sagt eller gjort, sier 23-åringen, og legger til:

- Folk må gjerne slenge dritt, men jeg synes det er skummelt å vite at voksne folk kan skrive så fæle ting. Jeg er ikke sjokkert over at vi sliter med mobbing i dette landet.

Også Hofsøy har kjent på slengbemerkninger fra «Farmen»-fansen, men understreker at de fleste tilbakemeldingene har vært positive.

- Det finnes noen som hater deg uansett, om det bare er fordi du stryker på katten eller har feil hårsveis. Ting blir dratt litt ut av proposjoner, sier han.

Førstkommende søndag skal de tre gjenværende deltakerne blant annet få prøve seg i smia. De to som gjør det best, møtes deretter til en kunnskapsduell. Vedkommende som svarer riktig på flest spørsmål, vinner «Farmen».

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer