Snytt for finaleplassen i «Mesternes mester»: - Lett å være etterpåklok

Realityoppholdet endte brått for Tonje Sørlie (35).

TREDJEPLASS: Det ble en sur tredjeplass på verdensmester i kickboxing, Tonje Sørlie, da hun måtte se seg slått av to konkurrenter som «på papiret var sterkere enn henne». Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KALAMATA (Dagbladet): - Nå har jeg det helt greit. Jeg er vanligvis ikke fornøyd med tredjeplass, men må nok se det litt i sammenheng - i forhold til hvem jeg har konkurrert med og hva jeg har konkurrert i, forteller Tonje Sørlie (35) til Dagbladet.

Etter å ha havnet bakerst i første del av kveldens finaleøvelser, som skulle ha sikret den tidligere kickbokseren en plass i den siste og avgjørende konkurransen, endte det altså med tredjeplass i «Mesternes mester».

Med Sørlie ute av realityprogrammet, står det endelige mesteroppgjøret mellom Anders Jacobsen (32) og Helene Olafsen (26). Vinneren blir avgjort seinere i kveld.

RØYK UT RETT FØR FINALEN: Den tidligere kickbokseren Tonje Sørlie (35). Her ved deltakerhuset i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØYK UT RETT FØR FINALEN: Den tidligere kickbokseren Tonje Sørlie (35). Her ved deltakerhuset i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kjedelig utgangspunkt

- Jevnt over er både Helene og Anders et nivå over meg. De er verdige finalister begge to, forteller Sørlie, som treffer Dagbladet idet hun er tilbake fra øvelsen.

35-åringen havnet bakpå allerede etter kveldens første konkurranse, der deltakernes klatrevegg-kunnskaper ble satt på prøve.

Dette ga motstanderne et forsprang i den blytunge jaktstart-konkurransen - en cocktail av statiske øvelser.

- Jaktstarten var så ille som jeg hadde forventet, vi visste at det ville bli vondt. Når jeg i tillegg måtte begynne sist, så var jeg avhengig av at de andre skulle gjøre noe feil. Det var et kjedelig utgangspunkt, forteller Sørlie.

- Jeg var nærme, men ikke nærme nok.

Sitter i kroppen

Selv om 35-åringen alt i alt er fornøyd med egen innsats i «Mesternes mester», har hun finale-nederlaget friskt i minnet.

- Det sitter ennå i kroppen, og man er jo aldri helt tilfreds når man ikke har gjort det bra. Men det var det jeg hadde. Det er lett å være etterpåklok, men jeg tror ikke jeg kunne ha gjort så mye annerledes. Jeg tapte ganske klart.

- Hvem vinner nå?

- He-he, jeg vet ikke. Men uansett hvem som vinner, er det fortjent.

Vinner Helene Olafsen «Mesternes mester» i kveld, er hun den første kvinnen til å hente hjem seieren i programmets historie.

- Var den rare ungen

Tonje Sørlie, som la kickboksingen på hylla i 2014, har en forrykende idrettskarriere bak seg. Hun er fem ganger verdensmester og eneste kvinne i verden med VM-gull i alle tre grener innen kickboksing.

Før boksesporten ble en del av livet hennes, gikk bergenseren gjennom noen utfordrende barndomsår. I et intervju med Dagbladet tidligere i uka, erkjente 35-åringen at hun var sensitiv som barn.

Merkelig nok begynte det med Sørlies bastante valg av skotøy: Hun ville bare gå i gummistøvler.

- Det var nok vanskeligst for foreldrene mine. Det var de som fikk alle blikkene på grunn av den rare ungen som alltid gikk i gummistøvler. Jeg fikk ikke vondt av å ha på meg sko, men det var en psykisk greie. Det var ikke vanlig stahet som barn kan ha, fortalte Sørlie.

HVEM STRIKKER BEST?: I lys av den velomtalte strikke-kommentaren til «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen, har Dagbladet utfordret årets deltakere, og ham, i nettopp strikking. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer