MÅTTE OPERERE: Adam Schjølberg avslørte selv på Facebook at han er blitt lam i ett øre etter å ha måttet fjerne en svulst fra hodet. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE OPERERE: Adam Schjølberg avslørte selv på Facebook at han er blitt lam i ett øre etter å ha måttet fjerne en svulst fra hodet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Adam Schjølberg:

«Sofa»-Adam fjernet svulst fra hodet

«71 grader nord»-deltageren ble lam i øret etter operasjonen.


Adam Schjølberg - kjent fra kjendisversjonen av «71 grader nord» og «Sofa» - avslørte onsdag på sin Facebook-side at han har operert vekk en godartet svulst fra hodet.

Samtidig avslører han at han har blitt lam i et øre som følge av inngrepet.

Til Dagbladet sier Schjølberg at han lenge har slitt med hodepine og smerte i kjeven på grunn av svulsten.

Selv om han er blitt lam i et øre, er han ved godt mot etter operasjonen.

- Jeg har fjernet en godartet svulst som jeg har visst om lenge. Den måtte ut fordi den var på en størrelse som gav mye hodepine, smerte i kjeve og slikt. Operasjonen var omfattende og tok opp mot seks timer, men er vellykket. Så jeg er oppe og hopper til helgen allerede.

35-åringen har tidligere avslørt til Se og Hør at innspillingen av «71 grader nord» ble en smertefull affære, fordi han skjulte en skade for produsentene.

Allerede første dagen brakk han et ribbein.

- På vei opp en fjellvegg brukte jeg opp alt jeg hadde av styrke – og det sa stopp. Jeg glapp tauet og falt ned flere festepunkter. Da jeg traff sikringen hørte jeg at det knakk i ribbeina og tenkte «pokker heller», fortalte han.

Pustevansker

I frykt for å bli sendt hjem, valgte Schjølberg å skjule skaden for produksjonsteamet.

- Jeg hadde jo ikke lyst til å reise hjem, så jeg fortalte ingen ting til noen. Jeg ville ikke bli en sytete deltaker, heller. Etter en uke med smerter og pustevansker, ble legen informert om skaden, men det var ingenting som kunne gjøres.

Ved hjelp av smertestillende fortsatte han den tøffe turen.

- Jeg kjente smertene godt, men bet det i meg.

KJENT DUO: Adam Schjølberg (t.v) og Tore Petterson har i over ti år gledet det norske folk med stand-up, radio og generell humor. I første kvartal av 2017 har begge også vært å se i hvert sitt realityprogram.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KJENT DUO: Adam Schjølberg (t.v) og Tore Petterson har i over ti år gledet det norske folk med stand-up, radio og generell humor. I første kvartal av 2017 har begge også vært å se i hvert sitt realityprogram. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Farlig padletur

Ekspedisjonen tok også en svært alvorlig retning for Schjølberg, da han mistet bevisstheten under en padletur.

Energien var på et minimum, men å snu var ikke noe alternativ.

- Sikkerhetsteamet sa jeg måtte være ærlig og si fra om jeg måtte bryte. Det var så fysisk vondt og jeg var så sliten. Jeg gråt, men det regnet, så det var ingen som oppdaget det, forteller han.

Men det var ikke bare det fysiske som var krevende.

Han har i mange år slitt med sosial angst, og valgte å være åpen om dette med de andre deltakerne.

- Jeg sliter veldig i sosiale sammenhenger, og skjønte at jeg måtte tørre å si det høyt. Det var en veldig fin gjeng og alle heiet på hverandre underveis.

DRAMATISK: Adam faller i fjellveggen i 71 grader nord. Klipp: TV NorgeVis mer Vis mer