Sofia og Carl Philip skal ha barn

Den svenske prinsessa er gravid.

(Dagbladet): Prinsesse Sofia (30) og Carl Philip (36) skal bli foreldre, melder Expressen.

Det svenske hoffet bekrefter også nyheten på sin hjemmeside.

- Prinsessen har det bra og har termin i april 2016, skriver hoffet.

- Vi er så lykkelige og glade at vi nå kan meddele at vi venter vårt første barn. Vi er veldig forventningsfulle, sier prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

Carl Philips kamp Prinsesse Sofia, tidligere kjent som Sofia Hellqvist, giftet seg med prins Carl Philip i sommer.

 - Jeg vet at de begge er veldig glade i barn. De var det siste paret ut til å gifte seg, og selv om det kanskje kjennes litt umoderne, så får man altså ikke få barn før man er gift. Man er tvunget til å vente til etter bryllupet. Og nå kunne de endelig altså begynne å bygge familien sin, sier Expressens hoffreporter Johan T. Lindwall i Expressens direktesending torsdag. 

Paret møttes gjennom felles venner. Etter mye spekulasjoner og rykter i svenske medier bekreftet de i 2010 at de var et par.

Sofias fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker ga henne en kronglete start, men 30-åringen har flere ganger slått tilbake og uttalt at hun «ikke angrer på noe».

Og kjærligheten seiret til slutt. I sommer giftet hun seg med svenskeprinsen i Slottskyrkan.

Sofias brudekjole var enkel, med blondearmer. Hun hadde også et langt slep festet i knuten hun har i nakken. Det var den svenske designeren Ida Sjöstedt som har laget kjolen.

Se flere bilder av brudekjolen her.

Gravide samtidig For bare én måned siden ble det kjent at kronprinsesse Victoria og Daniel Westling venter sitt andre barn.

Fra før har prinsessen datteren Estelle (3) med ektemannen Daniel Westling.

Fødselen ventes i mars 2016, få uker før svigerinnen.
TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, sier til Dagbladet at nyheten om Sofias graviditet ikke er uventet.

- Det har ant meg at Sofia og Carl Philip bar på en hemmelighet. Jeg sa det da nyheten om Victorias graviditet ble offentliggjort for få uker siden.
- Barnebarna kom forholdsvis seint for det svenske kongeparet - men etter at de først begynte å komme, kommer de sannelig som perler på ei snor, sier han.