Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dattera til Lionel Richie:

Sofia Richie raser mot rasismebemerkninger: - Folk vet ikke at jeg er mørkhudet

Tar et oppgjør. 

JOBBER MOT RASISME: Modell og datter av Lionel Richie, Sofia (18), er svært engasjert i å stå opp mot rasisme. Selv har hun opplevd svært ubehagelige situasjoner knyttet til temaet. Foto: NTB Scanpix
JOBBER MOT RASISME: Modell og datter av Lionel Richie, Sofia (18), er svært engasjert i å stå opp mot rasisme. Selv har hun opplevd svært ubehagelige situasjoner knyttet til temaet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I et større intervju med magasinet Complex går Sofia Richie (18) hardt ut mot rasisme.

Som datter av den verdenskjente artisten Lionel Richie (67) og hans ekskone Diane Alexander, forklarer 18-åringen at hun i likhet med millioner av mennesker har opplevd rasisme tett på kroppen.

- Jeg har vært i situasjoner hvor folk har slengt fra seg rasistiske bemerkninger. Når jeg har stått opp mot dette, så får jeg til svar om at «Ja, men, du er jo lyshudet», sier Sofia Richie, ifølge New York Daily News.

MODELL:  I mars omtalte ES Magazine Sofia Richie som Hollywoods «nye tenåringsdronning». Foto: NTB Scanpix
MODELL:  I mars omtalte ES Magazine Sofia Richie som Hollywoods «nye tenåringsdronning». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette gjør imidlertid ikke kommentarene mindre støtende, forklarer hun.

- Jeg er veldig lys, så folk vet egentlig ikke at jeg er mørkhudet.

- Ble sjikanert

Lionel Richie uttalte selv i fjor hvordan han har opplevd fremmedfrykt og rasisme tett på kroppen. Den første hendelsen skjedde allerede som niåring.

- Jeg og min far var i Montgomery, og på dette tidspunktet kunne jeg ikke lese. Da jeg løp bort til en fontene, hvor det hang et skilt med «Bare for hvite personer», ble min far sjikanert av fire hvite menn, sa han, ifølge Mirror og fortsatte:

- Han hadde den beste replikken til meg i ettertid. Han sa at «Jeg hadde et valg den dagen, om å enten være en mann, eller din far. Jeg visste at dersom jeg hadde slått tilbake, så ville de drept meg. Jeg valgte derfor å være din far».

Til tross for å få sitt pass påskrevet når hun har stått opp mot rasisme, frykter ikke Sofia Richie konsekvensene.

- Vi er i 2016. Folk må skjerpe seg, ellers får de med meg å gjøre.

Koblet til Bieber

18-åringen, som for øvrig er lillesøsteren til Nicole Richie (35), har de siste åra markert seg sterkt i underholdningsbransjen.

NOEN ÅR TILBAKE: Her er lille Sofia på rød løper sammen med pappa Lionel Richie og storesøster Nicole i 2008. Foto: NTB Scanpix
NOEN ÅR TILBAKE: Her er lille Sofia på rød løper sammen med pappa Lionel Richie og storesøster Nicole i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Allerede som 15-åring gjorde hun som sine berømte familiemedlemmer, og tok steget ut i rampelyset, da som bikinimodell.

I fjor ble hun utnevnt til frontfigur for Madonnas klesmerke Material Girl, og i mars omtalte ES Magazine henne som Hollywoods «nye tenåringsdronning».

Hun er også blitt koblet til superstjerne Justin Bieber.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling