Prinsesse Märtha Louise:

Solgt 50 billetter i nord: - Ikke noe svar på hvorfor

Vil ikke spekulere på grunnen.

SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Dette vet vi om ham. Vis mer

Prinsesse Märtha Louise (47) har funnet lykken med den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44). Forholdet har skapt overskrifter over hele landet, blant annet fordi paret, i tillegg til å være kjærester, også er samarbeidspartnere. De skal snart ut på turné sammen, der de skal holde en rekke foredrag og workshops rundt om i Norge og København.

Tidligere på tirsdag kunne NTB melde om at forestillingene i Oslo og Fredrikstad er utsolgte, men ett sted har billettene vært seige å selge. I Tromsø var det nemlig bare 13 billetter solgt ved midnatt, natt til mandag.

I går doblet antallet seg til 29, og overfor Dagbladet tirsdag kveld, kunne Sveinung Wålengen, leder ved Verdensteateret i Tromsø, fortelle at det nå var solgt 50 billetter.

- Ikke noe godt svar

Dette er fortsatt langt under kapasiteten salen har på 206 besøkende. På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor det er sånn, sier Wålengen at han ikke ønsker å spekulere.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett, Märtha Louises nye kjæreste. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

- Jeg har ikke noe godt svar på det, dessverre, det blir bare spekulasjoner. Men billettsalget har tatt seg kraftig opp etter nyheten, i alle fall - om det skyldes mer oppmerksomhet rundt arrangementet eller økt interesse vet jeg ikke, skriver han i en tekstmelding.

Dagbladet har forsøkt å snakke med flere eksperter på sjamanisme og nyreligiøsitet, men ingen har noen tanker om hvorfor det har gått så dårlig akkurat i Tromsø.

Turneen starter med workshop i København, før første foredrag avholdes i St. Petri kirke i Stavanger 20. mai. Deretter tar paret turen til Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Utskjelt foredrag

Selv om prinsessa og sjamanen har fått store mengder hyggelig oppmerksomhet siden kjæresteavsløringen, har foredraget «The Princess and the Shaman» blitt slaktet av ekspertene. Allerede forrige uke gikk Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk ut mot duoen, og overfor Dagbladet i går fortalte han at han fortsatt er kritisk.

- Vi har jo vært vant til å ha en prinsesse som snakker med både hester, ånder og av og til de døde, og dette er en ytterligere omdreining på den skruen, sier han.

SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Dette vet vi om ham. Vis mer

Spesielt reagerer han på det han kaller en «kommersiell bruk av prinsessetittelen».

- Det er det som gjør at hun tjener så gode penger på dette. Fordi hun er den eneste prinsessen i verden som driver med kommersiell nyåndelighet og okkultisme.

I tillegg er det flere som har vært negative til at turneens første show, i Stavanger, skal avholdes i en kirke. Selbekk skulle heller ønske at kirka promoterte kristne arrangementer. At kirka åpner dørene for «The Princess and The Shaman» vitner om en manglende tro på kirkas budskap, mente han.

Ifølge en pressemelding har dialogprest Silje Trym Mathiassen forsikret at hun vil skape en «dialogisk ramme» rundt samtalen. Hun vil også holde en kort innledning.

- Sjamanisme vil ikke foregå i kirkerommet. I fortsettelsen av denne saken må vi sammen holde samtalen levende om hva både misjon og dialog er og skal være her i bispedømmet, sa biskop Anne Lise Ådnøy i pressemeldingen.

Prinsessas manager, Carina Scheele Carlsen, har uttalt til Dagbladet at de er fornøyd med interessen og billettsalget. Billettene til foredraget koster 595 kroner, mens billettene til workshopene koster 1030 kroner.