<strong>SOLGT UNDER ANNET NAVN:</strong> Klær fra Ivanka Trumps klesmerke er blitt solgt til redusert pris - under et annet navn - hos kjeden Stein Mart. Navnebyttet ble gjort uten av Ivanka Trump eller selskapet hennes ble informert. Foto: Kevin Lamarque/ Reuters/ NTB scanpix
SOLGT UNDER ANNET NAVN: Klær fra Ivanka Trumps klesmerke er blitt solgt til redusert pris - under et annet navn - hos kjeden Stein Mart. Navnebyttet ble gjort uten av Ivanka Trump eller selskapet hennes ble informert. Foto: Kevin Lamarque/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Solgte Ivanka Trumps luksusklær til billigkjede under «falskt» navn

Selskapet som lager klærne handlet uten å informere Ivanka Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ivanka Trump (35), den eldste dattera til USAs president Donald Trump (70), har fått mye oppmerksomhet for klesmerket sitt de siste månedene.

35-åringen har måttet beklage etter at hun bar et armbånd fra sitt eget merke under et tv-intervju sammen med faren før jul, og Trump-rådgiver KellyAnne Conway (50) skapte storm da hun reklamerte for merket i et intervju med Fox News.

Nå har det kommet fram at klær fra Trump-datteras merke dessuten er blitt solgt under et helt annet navn, Adrienne Vittadini Studio, ifølge Business of Fashion.

Byttet navn bak Ivankas rygg

Klærne selges hos billigkjeden Stein Mart, som har 290 butikker i 31 amerikanske delstater. Ifølge Stein Marts nettsider selger kjeden klær og tilbehør til opptil 60% lavere pris enn hos varemagasinene.

Det er G-III, selskapet som eier rettighetene til å produsere og distribuere Ivanka Trump-klær via en lisensieringsavtale, som har solgt plaggene til Stein Mart - uten å informere Ivanka Trump-merket.

TRUMP-FAMILIENS DOBBELTMORAL: Donald Trump har gått hardt ut mot Kina. Dette kan knuse dattera Ivankas suksessrike imperium. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

I en uttalelse til Business of Fashion, legger en representant fra G-III seg flat om klussingen med merkevaren:

- G-III aksepterer ansvaret for å løse denne saken, som fant sted uten Ivanka Trump-organisasjonens kjennskap eller samtykke. G-III har allerede begynt å rydde opp i dette, blant annet ved å legge til rette for at alle varer som er feilaktig merket fjernes fra kunden umiddelbart. Ivanka Trump-merket fortsetter å vokse og forblir i en svært sterk posisjon.

Ifølge New York Post er det ikke imot loven å bytte navn på en merkevare, så lenge dokumentasjon på navnebyttene foreligger.

- Skal ikke assosieres med tilbud

Hva som er grunnen til at Ivanka Trump-klærne er blitt «døpt om» hos Stein Mart, er ikke offentlig kjent.

Ida Elise Einarsdóttir, redaktør i motenettstedet Vixen, sier til Dagbladet at dette langt ifra er første gang et klesmerke gjennomgår et navnebytte.

- Selv om det høres rart ut, er det faktisk ikke en så uvanlig praksis, sier hun.

Einarsdóttir legger til at en av grunnene i dette tilfellet kan være et ønske om økt salg. Ivanka Trumps merke har nemlig møtt en viss motbør den siste tida, etter at flere forhandlere har valgt å kutte det ut fra sitt varesortiment.

I februar ble det kjent at det eksklusive varemagasinet Nordstrom hadde valgt å droppe Trump-datteras kleskolleksjon denne sesongen, noe som fikk presidenten til å rase mot varehuset på Twitter.

Nordstrom avviste spekulasjoner om at de ønsket å fryse ut Ivankas merke, og forklarte avgjørelsen med at klærne og tilbehøret hennes hadde solgt for dårlig.

<strong>- IKKE UVANLIG:</strong> Det sier redaktør og moteekspert &nbsp;Ida Elise Einarsdóttir. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- IKKE UVANLIG: Det sier redaktør og moteekspert  Ida Elise Einarsdóttir. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Skal ikke assosieres med tilbud
Også Neiman Marcus har valgt å fjerne smykkekolleksjonen til Ivanka Trump fra nettsidene sine, ifølge New York Magazine.

Etter at Donald Trump ble valgt til president, er forbrukere for øvrig blitt oppfordret til å boikotte merker og tjenester med bindinger til Trump-familien, på initiativ fra nettsida GrabYourWallet.org .

I mars, en måned etter at KellyAnne Conway reklamerte for merket på lufta, ble det imidlertid meldt om en kraftig salgsøkning for presidentdatteras merke.

FORSVARte IVANKA: Dagen etter at Donald Trump gikk hardt ut mot varehuskjeden Nordstrom, som dropper produktene til Ivanka Trump, reklamerte Trump-rådgiver Kellyanne Conway for presidentdatteras merkevare i et intervju. Video: AP Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Tallene for februar viste en salgsøkning på 207 prosent, ifølge en markedsundersøkelse fra Slice Intelligence. Bare på Amazon.com økte salget med 332 prosent. På nettsiden til Macy's var økningen på 148 prosent, ifølge NTB.

Ida Elise Einarsdóttir påpeker at hovedgrunnen til navneendringen ikke nødvendigvis er et ønske om å øke salget.

- Den andre og kanskje mest sannsynlige grunnen er at merket ikke skal assosieres med tilbud, og derfor blir merkelappen endret. Jeg tror ikke det er noe mer dramatisk enn som så. Så blir spørsmålet på mer generell basis om dette er en ok praksis overfor kundene eller ikke, sier redaktøren til Dagbladet.

ROLLEBLANDING: Ivanka Trump brukte farens valgkamp til å promotere eget klesmerke så ofte hun kan. Nå er det startet opp en boikott-kampanje mot Ivankas kleskolleksjon. #grabyourwallet fokuserer på rolleblandingen, og vil at folk aktivt tar avstand til Donald Trumps kvinnefiendtlige kommentarer ved å la være å kjøpe Ivanka Trumps klær. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer