Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Åsne Seierstad:

Solgte sveitservillaen til over 40 millioner kroner

Ble kjøpt av en familie som trengte mer plass.

SOLGT: Journalist og forfatter Åsne Seierstad fikk over 40 millioner for sveitservillaen på Frogner i Oslo. Foto: NTB Scanpix
SOLGT: Journalist og forfatter Åsne Seierstad fikk over 40 millioner for sveitservillaen på Frogner i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åsne Seierstad er en kjent journalist som har dekket blant annet krigen i Afghanistan og Irak. Hun er også kjent for de omdiskuterte bøkene «Bokhandleren i Kabul» som hun ga ut i 2002, og «To søstre» som hun ga ut i 2016.

Det var da hun kom hjem til Norge i 2003 at hun flyttet inn i den idylliske sveitservillaen på Frogner i Oslo. I September ble det kjent at hun hadde lagt ut huset for salgs - til svimlende 46 millioner kroner.

Nå er huset solgt, skriver Nettavisen, som var først ute med å omtale saken.

- Prisen er konfidensiell, men jeg kan si at eiendommen ble solgt tett på prisantydningen. Den gikk for over 40 millioner kroner og Åsne Seierstad er kjempefornøyd, både med prisen, prosessen og kjøperen, bekreftet eiendomsmekler Vemund V. Thorkildsen til Dagens Næringsliv.

Ifølge Thorkildsen er kjøperen en familie som trengte mer plass.

Kjøpte huset tre ganger

Ifølge Kapital kjøpte Seierstad boligen, som er på totalt 577 kvadratmeter, i tre runder. Andre etasje kjøpte hun i 2003 for 4,2 millioner. Året etter kjøpte hun underetasjen med hage fot 5,6 millioner kroner, og to år etter slo hun på stortromma og kjøpte loftet for svimlende 4,35 millioner.

Saken fortsetter under:

SVEITSERVILLA: Boligen, som blant andre broren til Roald Amundsen har eid, har flere spesielle detaljer som gjør boligen unik. Foto: NTB Scanpix
SVEITSERVILLA: Boligen, som blant andre broren til Roald Amundsen har eid, har flere spesielle detaljer som gjør boligen unik. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er rett og slett et fantastisk hus. Jeg har kjøpt meg et nytt sted, men det sitter langt inne å skulle kvitte seg med dette. Visste du at Roald Amundsen har bodd her? Her sitter historien i veggene, reklamerte Seierstad til Kapital, gjengitt av Hegnar, da boligen ble lagt ut i september.

I et tidligere intervju med TV 2 kunne Seierstad fortelle at det ikke var lett å legge huset ut for salg.

- Det satt langt inne, for det er jo et fantastisk flott hus, som har sjel og en historie. Men nå har jeg sagt adjø, og håper det får noen ny eiere, sa Seierstad til TV 2 den gang.

Kjøpt bolig på St. Hanshaugen

Siden Seierstad tok over boligen i 2003 har hun gjort mye endringer i huset, som tidligere var eid av broren til polfarer Roald Amundsen.

Ifølge DN bodde Seierstad i første etasje sammen med familien sin. Hybelen i underetasjen og loftet leide de ut. Ifølge avisa skal Seierstad også har skrevet flere av sine bøker i arbeidsrommet i første etasje.

Nå har imidlertid familien tatt til takke med noe mindre, og skal ifølge avisa ha kjøpt en bolig på St. Hanshaugen i Oslo for 22 millioner kroner i 2016.

- Jeg har funnet noe som passer for oss. Huset i Tidemands gate er jo kjempestort, sa hun til avisa.

PEKER PÅ BARNDOMMEN: Åsne Seierstad er ute med sin 22. juli-bok «En av oss». I boka er det mange detaljer rundt Anders Behring Breiviks barndom, noe Seierstad mener er avgjørende for terroraksjonen. Video: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!