Mona Malm:

«Solsidan»-skuespiller er død

Mona Malm er død - 86 år gammel.

DØD: Den svenske skuespilleren Mona Malm er død. Her avbildet med Lars Molin under Emmy-utdelingen i 1998. Foto: Matt Campbell / AFP / NTB
DØD: Den svenske skuespilleren Mona Malm er død. Her avbildet med Lars Molin under Emmy-utdelingen i 1998. Foto: Matt Campbell / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske skuespilleren Mona Malm er død. Det melder Expressen.

Malm ble 86 år gammel.

Skuespilleren skal ha sovnet inn på Södersjukhuset i Stockholm. Det forteller familien hennes til nyhetsbyrået TT, ifølge Aftonbladet.

Malm het opprinnelig Ericsson i etternavn, men endret dette på midten av 50-tallet for en revyrolle.

- Hun kunne ikke hete Ericsson, for det var for likt Anna-Lisa Ericsson som var med i samme revy, forteller sønnen, Jan Wahlman, til TT.

Den folkekjære skuespilleren er blant annet kjent for sine roller i «Solsidan» og Ingmar Bergmans «Fanny och Alexander».

2013: Malm spilte Alex' mor i «Solsidan». I 2013 ga hun seg som skuespiller. Foto: TV4
2013: Malm spilte Alex' mor i «Solsidan». I 2013 ga hun seg som skuespiller. Foto: TV4 Vis mer

Malm startet sin karriere allerede i 1944, da hun som barn spilte i en rekke filmer. Drøyt ti å seinere, på midten av 50-tallet, kom hun inn på den anerkjente teaterutdanningen ved Dramatens elevskola.

I 2013 avsluttet hun skuespillerkarrieren som 78-åring, da «Solsidan»-karakteren hennes, Margareta, ble begravet. Malm spilte Alex' mor i den populære serien.

Gjennom karrieren har hun spilt i over 60 filmer og seier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer