Mia Skäringer:

«Solsidan»-stjernas bryllup gikk ikke som planlagt: - Jeg hadde utringning ned til navlen

Mageproblemer og kjoletrøbbel preget tv-stjernas store dag.

GIFT I TRE ÅR: Den svenske skuespilleren Mia Skäringer forteller at bryllupsdagen i 2015 ikke gikk helt som planlagt. Foto: Aftonbladet
GIFT I TRE ÅR: Den svenske skuespilleren Mia Skäringer forteller at bryllupsdagen i 2015 ikke gikk helt som planlagt. Foto: AftonbladetVis mer

(Dagbladet): Tre år er gått siden «Solsidan»-stjerna Mia Skäringer (41) giftet seg med Gabriel Lázár (34) i all hemmelighet i jungelen i Thailand.

Paret hadde i lengre tid hintet om at bryllupsplaner, men likevel klarte de å holde bryllupet skjult i flere måneder. Nyheten ble først kjent da skuespilleren endret navn til Mia Skäringer Lázár, og med dette bekreftet hun giftemålet under TV-programmet «Hellenius Hörna».

I anledning parets bryllupsdag forrige uke delte skuespilleren et bilde fra bryllupet på sin Instagram-profil. Der forteller hun at dagen ikke ble helt som planlagt, og at timene før de ga hverandre sine «ja» var preget av kaos og sykdom.

«(...) Fremdeles imponert over hvordan vi fikk alt til å gå med alle barn og med alle mageproblemer. Kjolene ble sydd på en ettermiddag. Jeg hadde utringning ned til navlen og Nathalie fikk feil farge. Det var slitsomt. Og mer likt livet i virkeligheten. Jeg elsker deg, Gabriel. Og du var i det minste frisk under seremonien», skriver hun.

Ifølge Expressen møtte paret hverandre høsten 2010, og året etter avslørte hun at hun hadde funnet lykken.

Paret har sønnen Leelo (5) sammen, og Skäringer har i tillegg sønnen Alfred (17) og dattera Heli (13) fra et tidligere ekteskap.

Tøff barndom

Selv om komistjerna Mia Skäringer Lázár lever av å få publikum til å smile og le, har hun selv ikke alltid hatt det like lett.

Hun har tidligere vært åpen om sin tøffe barndom med en alkoholisert far, og at hun allerede om 14-åring, og lang tid fremover, sleit med spiseforstyrrelser, selvskading og alkoholproblemer.

- Når man skriver alle de ordene der tenker man: «Gud, var hun innlagt?» Men jeg gikk på skolen. Det skjedde i det skjulte. Ingen oppdager selvskading før den som skader seg forteller om det eller blir avslørt. Men ja, alt det skjedde, delte hun med Expressen i 2015.

BLIR FILM: Spillefilmen «Solsidan» har kinopremiere 1. desember. Video: SF Studios Vis mer

​I samme intervju avslørte hun at hun ble voldtatt på en fest da hun var 16 år gammel, men at hun aldri gikk videre med saken.

- Man snakket ikke om sånt da jeg var tenåring. Da «la man lokk på det» og «fikk skylde seg selv». Sånt skjedde liksom. «Hun var jo full», sa hun til avisen.

- Hadde dødsangst

Også i voksen alder har den svenske skuespilleren slitt med psyken. Da hun gjestet tv-programmet «Hellenius Hörna» i 2016, fortalte hun at hun under forestillingen «Avig Maria» plutselig merket at noe var galt, ifølge Aftonbladet.

Den kvelden sa kroppen hennes stopp, fortalte hun. Hun fikk streng beskjed fra legen om at hun enten måtte trappe ned på jobbingen eller ende opp på likhuset.

- Jeg var så dårlig at jeg hadde dødsangst. Jeg begynte å lure på om jeg skulle få være igjen her med barna mine. Så dårlig følte jeg meg. Jeg var helt utbrent. Det er vanskelig å bevise hvor syk man er for noen, og så kommer man plutselig til et punkt hvor jobben blir helt uviktig, sa Skäringer.

Trebarnsmora lider også av et utmattelsessyndrom, noe hun fortalte i et svært personlig innlegg på Facebook i 2016.

«En sang for alle som brant opp. Det kommer en dag i livet hennes når hun ikke er i stand til å lure seg selv lenger. En uvanlig gråt uten ende. En dag uten slør. Når solen skinner gjennom marg og ben, når regnet slår mot hjertet. Hver dråpe så tung at kroppen skjelver og jorden skjelver. Nullpunktet», begynte hun innlegget.​

Innlegget ble siden hyllet i sosiale medier, og flere påpekte at det rørte dem til tårer.