MISTET MORA: Solveig Kloppen mistet mora til kreft torsdag i forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTET MORA: Solveig Kloppen mistet mora til kreft torsdag i forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Solveig Kloppen:

Solveig Kloppen mistet mora: - Kreft er noe som angår oss alle

I fjor høst fikk TV-profilens mor konstatert uhelbredelig kreft.

(Dagbladet): Torsdag forrige uke mistet TV-profil Solveig Kloppen (46) moren sin, Bjørg Hjelmstad til kreft.

Kloppen er en av TV 2s mest profilerte ansikter og har fått en rekke priser for sitt arbeid. Senest i mai vant hun Gullruten for «Årets beste kvinnelige programleder».

- Rammer for mange

Det var i fjor høst moren fikk konstatert uhelbredelig kreft. Den gang fortalte programlederen til VG at kreften rammer altfor mange.

- Kreft er noe som angår oss alle. Det rammer så mange. Og nå er det stakkars lille mamma, sa Kloppen til VG den gang.

FULGTE DATTEREN: Solveig Kloppen ble fulgt ned kirkegulvet av moren da hun giftet seg i 2005. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FULGTE DATTEREN: Solveig Kloppen ble fulgt ned kirkegulvet av moren da hun giftet seg i 2005. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Solveig har siden den gang blant annet åpnet dørene til hjemmet sitt og spilt inn «Krafttak hos Kloppen».

I forkant av programmet åpnet programlederen seg til VG om hvordan det tappet henne for krefter.

- Mamma er 80 år, men det er likevel en sjokkbeskjed å få. Det er vondt å se henne bli tappet for krefter, og man settes i krisemodus. Men der kan man jo ikke være i lengre tid, sa hun den gang og la til:

- Vi har grått i redaksjonen jevnt og trutt siden jul. Så jeg skal gråte meg tom nå på forhånd.

Fulgte datteren

Da kloppen giftet seg med Kjartan Brügger Bjånesøy (46) i 2005 spilte moren en stor rolle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at hun tidligere hadde kjempet for livet etter en kjøttetende bakterie som førte til amputasjon midt på låret, klarte hun å følge datteren opp kirkegulvet.

Tok lappen på TV

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 11.04.2016 VILLE BLI ARTIST: Stian Blipp, Torbjørn Røe Isaksen, Linnéa Myhre og Solveig Kloppen diskuterer førstnevntes valg om å slutte på videregående etter bare seks måneder. Video: TV 2 Vis mer

Solveig og ektemannen har vært i gift i over ti år, og da hun tok lappen i fjor fortalte hun at hun løy for mannen da hun skulle kjøre opp.

I TV 2-programmet «Rett fra hjertet» reiste nemlig Solveig sammen med programleder Samuel Massie landet rundt for å møte folk som var villige til å strekke seg langt for dem de er glad i.

Også Kloppen gikk ut av sin komfortsone og tok lappen i en av episodene. Solveig har tidligere fortalt at hun var usikker på hvordan mannen kom til å reagere.

- Jeg var sikker på at han kom til å bli glad for at jeg endelig hadde fått lappen, men jeg var litt spent på selve overraskelsen, i og med at det ble litt mye styr, sa Solveig til Seoghør.no og legger til at hun øvelseskjørte i smug.

- Jeg holdt jo på å kjøre ganske lenge i smug. Det var en blanding av fryd og fortvilelse, for jeg måtte ljuge ganske mye for å klare å ta kjøretimer klokka halv åtte på morgen for eksempel, fortalte hun.

Programleder Solveig Kloppen har tatt kjøretimer uten at ektemannen Kjartan har fått vite om det. I «Rett fra hjertet» på TV 2 skal hun avsløre for ham hvordan det har gått. Vis mer