Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Solveig Kloppen:

Solveig Kloppen mistet mora: - Kreft er noe som angår oss alle

I fjor høst fikk TV-profilens mor konstatert uhelbredelig kreft.

MISTET MORA: Solveig Kloppen mistet mora til kreft torsdag i forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTET MORA: Solveig Kloppen mistet mora til kreft torsdag i forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag forrige uke mistet TV-profil Solveig Kloppen (46) moren sin, Bjørg Hjelmstad til kreft.

Kloppen er en av TV 2s mest profilerte ansikter og har fått en rekke priser for sitt arbeid. Senest i mai vant hun Gullruten for «Årets beste kvinnelige programleder».

- Rammer for mange

Det var i fjor høst moren fikk konstatert uhelbredelig kreft. Den gang fortalte programlederen til VG at kreften rammer altfor mange.

- Kreft er noe som angår oss alle. Det rammer så mange. Og nå er det stakkars lille mamma, sa Kloppen til VG den gang.

FULGTE DATTEREN: Solveig Kloppen ble fulgt ned kirkegulvet av moren da hun giftet seg i 2005. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FULGTE DATTEREN: Solveig Kloppen ble fulgt ned kirkegulvet av moren da hun giftet seg i 2005. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Solveig har siden den gang blant annet åpnet dørene til hjemmet sitt og spilt inn «Krafttak hos Kloppen».

I forkant av programmet åpnet programlederen seg til VG om hvordan det tappet henne for krefter.

- Mamma er 80 år, men det er likevel en sjokkbeskjed å få. Det er vondt å se henne bli tappet for krefter, og man settes i krisemodus. Men der kan man jo ikke være i lengre tid, sa hun den gang og la til:

- Vi har grått i redaksjonen jevnt og trutt siden jul. Så jeg skal gråte meg tom nå på forhånd.

Fulgte datteren

Da kloppen giftet seg med Kjartan Brügger Bjånesøy (46) i 2005 spilte moren en stor rolle.

Til tross for at hun tidligere hadde kjempet for livet etter en kjøttetende bakterie som førte til amputasjon midt på låret, klarte hun å følge datteren opp kirkegulvet.

Tok lappen på TV

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 11.04.2016 VILLE BLI ARTIST: Stian Blipp, Torbjørn Røe Isaksen, Linnéa Myhre og Solveig Kloppen diskuterer førstnevntes valg om å slutte på videregående etter bare seks måneder. Video: TV 2 Vis mer

Solveig og ektemannen har vært i gift i over ti år, og da hun tok lappen i fjor fortalte hun at hun løy for mannen da hun skulle kjøre opp.

I TV 2-programmet «Rett fra hjertet» reiste nemlig Solveig sammen med programleder Samuel Massie landet rundt for å møte folk som var villige til å strekke seg langt for dem de er glad i.

Også Kloppen gikk ut av sin komfortsone og tok lappen i en av episodene. Solveig har tidligere fortalt at hun var usikker på hvordan mannen kom til å reagere.

- Jeg var sikker på at han kom til å bli glad for at jeg endelig hadde fått lappen, men jeg var litt spent på selve overraskelsen, i og med at det ble litt mye styr, sa Solveig til Seoghør.no og legger til at hun øvelseskjørte i smug.

- Jeg holdt jo på å kjøre ganske lenge i smug. Det var en blanding av fryd og fortvilelse, for jeg måtte ljuge ganske mye for å klare å ta kjøretimer klokka halv åtte på morgen for eksempel, fortalte hun.

Programleder Solveig Kloppen har tatt kjøretimer uten at ektemannen Kjartan har fått vite om det. I «Rett fra hjertet» på TV 2 skal hun avsløre for ham hvordan det har gått. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!