«Luksusfellen»:

- Som å være i et helvete

Stebrødrene Beka og Bogdan druknet i gjeld før hjelpen kom.

SJOKK: I ukens «Luksusfellen» får Beka Yngvar Longurashvili og Bogdan Melikyan sjokk da de får høre hvor mye penger de bruker. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Luksusfellen» har i over et tiår belyst skyggesidene av norsk privatøkonomi. Ufattelige lånesummer, ellevilt forbruk og uåpnede regninger har preget sendingene siden start, og bak hvert sjokkprogram står det ekte mennesker i store kriser.

I onsdagens episode er det stebrødrene Beka Yngvar Longurashvili (27) og Bogdan Melikyans (25) enorme gjeld som skal gås opp etter sømmene. Da to av foreldrene deres fant kjærligheten, fant de to hverandre. De lever som brødre, og har sammen kjøpt seg et hus i Grua på Hadeland.

Hva er det å bruke penger på i Grua, spør ekspertene seg når de kjører inn til det røde huset til brødrene. Overraskende mye, skulle det vise seg.

Enorm hundegjeld

Ikke bare har brødrene kjøpt seg to hunder på kreditt, men de er også glade i å bruke penger på alt fra elektronikk til mat. Ekspertene anslår at hundene alene har kostet dem rundt 209 000 kroner i året, hvor bygging av hundehus og inngjerding av området inngår i kostnaden. Det er over halvparten av samlet netto inntekt.

Det er bare toppen av isfjellet. Smartklokker, taxiturer og forbrukslån avslører etter hvert flere og mer komplekse økonomiske problemer for brødrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer