Den norske kongefamilien:

Sommerfeiringen: - Skal ut av redet

Slik ferierer de kongelige.

SOMMERKLAR: Kongefamilien har som regel mange planer om sommeren. Her er store deler av kongefamilien fotografert på Mågerø i 2018. Foto: Lise Åserud/NTB
SOMMERKLAR: Kongefamilien har som regel mange planer om sommeren. Her er store deler av kongefamilien fotografert på Mågerø i 2018. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er her for store deler av landet, noe som også betyr at årets ferie nærmer seg med stormskritt. Det gjør den også for de kongelige, som vanligvis har planene klare for de kommende månedene.

Kongeparet har blant annet hatt en hektisk vår med mye på programmet, i tillegg til at Kong Harald (86) var syk og sykmeldt - noe han for øvrig uttalte at han syntes var gørrkjedelig.

Bursdag

Hvilke planer kongefamilien har for sommeren er riktignok ikke kjent, men ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, kan man forvente at ferien blir av den aktive sorten.

- Selv om kongeparet er godt over 80, er det ikke slik at de pleier å feriere i ro og mak, forteller hun, og fortsetter:

- Dronningen pleier å starte med bursdagsfeiring på hytta på Mågerø, før hun ofte tar med venner på norgesferie med kongeskipet. Ofte går turen til nord, hvor hun elsker å ta naturen i bruk. Hvert lille lokale kunstgalleri får gjerne også besøk.

Dronning Sonja fyller 86 år 4. juli.

Fisketur

Når det gjelder kong Harald, forteller Vagle at han ofte starter sommeren med konkurranseseiling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer