Julianne og Ulrik Nygård:

Sønnen (9 mnd) innlagt på sykehus

Den ni måneder gamle sønnen har fått påvist RS-viruset.

SYKEHUSET: Julianne og Ulrik Nygård sønn Søren har fått påvist RS-viruset. Nå ligger han på sykehuset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SYKEHUSET: Julianne og Ulrik Nygård sønn Søren har fått påvist RS-viruset. Nå ligger han på sykehuset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Søren ble innlagt på sykehus nå i natt og har fått påvist RS-Virus.»

Det skriver Ulrik Nygård (41) i et innlegg på Instagram, der det kommer fram at han og kona, Julianne «Pilotfrue» Nygård (31), sin sønn Søren nå ligger på sykehus og får hjelp til å puste.

Lille Søren kom til verden med planlagt keisersnitt 13. januar i år. Paret har også sønnen Severin (3).

Når Dagbladet ringer er Ulrik på vei til sykehuset, der sønnen og kona har vært siden i natt.

- Det er selvfølgelig veldig usikkert, han er jo liten og sliter med å puste. De tar en vurdering på ham hele tida, og på hva de skal gjøre videre, sier han.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Får hjelpen han trenger

I innlegget på Instagram kommer det fram at sønnen sliter med å puste, har høy feber, dårlig allmenntilstand, hoster og kaster opp.

«Han ble innlagt med en metning på 83 som er respirasjonssvikt og krever sykehusinnleggelse. Han ligger nå med pustehjelp på sykehuset».

- Vi dro inn i natt, og Julianne har vært der siden. Severin er jo også et barn, så han får ikke være på avdelingen, så da dro jeg og han hjem i natt, sier Ulrik, og legger til:

- Julianne kan ikke sove noe siden hun må passe på Søren hele tida - han har jo lyst til å kvitte seg med utstyret og pustehjelpen han får. Han får heldigvis den hjelpen han trenger nå.

Paret har vært flere ganger på legevakta og hos fastlegen med Søren de siste dagene. Den bekymrede farens bønn til alle leger er derfor at små barn bør sendes til sykehus en gang for mye enn en gang for lite.

- Hvis det er noen tvil bør det komme de små barna til gode. Det var ikke noe tvil om at Søren var veldig syk.

GRAVID: Slik annonserte ekteparet Julianne og Ulrik Nygård at de ventet barn igjen. Vis mer

RS-viruset

Det har vært en stor økning av RS-viruset i Norge de seineste ukene, og sykehusene forventer et økt antall innleggelser utover vinteren.

RS-virus, eller respiratorisk syncytialvirus, er et virus som gir luftveisinfeksjon hos barn og voksne.

For de aller fleste er ikke viruset farlig, men for de aller yngste barna kan viruset føre til sykehusinnleggelse. Det er spesielt barn fra null til tre år som er mest utsatt for sykehusinnleggelse.

- Generelt gir RS-viruset som oftest en forkjølelse, også hos de minste barna. Men hos de minste kan det også hos noen etter noen dager utvikle seg videre til tung pust, vedvarende feber og mangel på matlyst, har overlege i Folkehelseinstituttet, Margrethe Greve-Isdahl, uttalt til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer