Sønnen klarte ikke å holde tårene tilbake

Den svenske skuespilleren Per Oscarssons sønn brøt fullstendig sammen på branntomta.

BLE FOR STERKT: Her trøstes Per Oscarssons eldste sønn av sin egen sønn. Han brøt sammen i gråt da han fikk se farens nedbrente hjem. Foto: Mikael Wallerstedt / Expressen
BLE FOR STERKT: Her trøstes Per Oscarssons eldste sønn av sin egen sønn. Han brøt sammen i gråt da han fikk se farens nedbrente hjem. Foto: Mikael Wallerstedt / ExpressenVis mer

(Dagbladet/Expressen): Da Per Oscarssons eldste sønn selv fikk se de forkullede restene av farens hus, knakk han fullstendig sammen.

Den avholdte svenske skuespilleren antas å ha omkommet sammen med sin ektefelle da boligen brant ned natt til nyttårsaften.

Vissheten om at hans far trolig befinner seg i brannruinen ble for mye og han brøt sammen i gråt, skriver Expressen.

Etter først å ha hjulpet politiets kriminalteknikere fikk han trøst av sin egen sønn da følelsene tok overhånd.

Familien har selv godkjent at bildet kan publiseres.

Fant levninger Klokka 12 i dag fant politiet levningene av en person i ruinene. Identiteten vil ta tid å fastslå.

- Vi har funnet levninger av en avdød person, men funnet gjør ikke at vi kan si noe om hvem det er, sier politiets pressetalsmann Jan Strannegård i Västra Götaland.

Oppdaget av datter Det var klokka 11.27 på nyttårsaften at Per Oscarsson (83) og kona Kia Östling Oscarssons (67) bolig i skogen ble funnet helt nedbrent.

Den skrekkelige oppdagelsen var det en av ekteparets døtre som gjorde.

I stillheten på Västgötaslätten nøt paret Oscarsson livet med i det røde huset Bjärka Långöna.

- Han ville leve sitt liv privat, ikke i rampelyset eller sammen med skuespillervenner. De valgte selv å stikke seg vekk, sier en pårørende til Expressen.

Elsket stillheten I de dype skogene fant de stillheten og roen, akkurat slik Oscarsson ønsket det. Huset usentrale beliggenhet gjorde at ingen oppdaget brannen før det for lengst var for sent.

Man antar at paret aldri rakk å komme seg ut, og at likene befinner seg i ruinene.

To dager før brannen møtte ekteparet en bekjent.

- Da hadde de det bra. De likte å være hjemme ettersom de var blitt gamle og ikke orket så mye, sier den bekjente.

Leter etter kroppene Kriminalteknikerne leter nå etter levningene.

- Det viktigste nå er å finne kroppene, slik at de pårørende kan få en avslutning, sier innsatsleder Bosse Lustig til Expressen.

ANTAS OMKOMMET: Per Oscarsson (83), svensk skuespiller.
ANTAS OMKOMMET: Per Oscarsson (83), svensk skuespiller. Vis mer

Da kriminalteknikerne fra politiet i Västra Götaland i går kom til åstedet valgte de å begynne letingen etter ekteparet, selv om det fortsatt glødet flere steder.

- Er som en kremering Rester av aviser, bøker, stoler og senger er fjernet og samlet i en svart haug på plenen utenfor huset. Man fryktet en stund at likene kanskje aldri blir funnet.

- Det er ikke sikkert. Når det er en så stor brann som dette, blir det som ved en kremering. Men vi håper å finne noe, sier Göran Larsson ved politiet i Lidköping til Aftonbladet.

- Men vi kommer til å fortsette letingen, sier Strannegård.

Kan ta mange dager Til tross for at huset ikke var stort, kan letearbeidet ta flere dager. I går hadde man kun søkt gjennom 1/5 av huset.

Per Oscarssons bil står igjen nedsnødd på gårdsplassen. I stallen står parets hester.

Det er ifølge politiet ikke sikkert man noen gang får vite hva som forårsaket brannen natt til nyttårsaften.

- Det er ikke mye å lese ut av hva som kan ha vært brannårsaken når et hus har så store skader som dette, sier kriminalteknikker Enar Gustavsson.