Erling Jevne:

Sønnen løp ut i veien og døde

For 20 år siden opplevde idrettshelten Erling Jevne og kona alle foreldres mareritt. Nå forteller han om den ekstreme sorgen.

SE TV: I programmet «Mer enn gull» på TV 2 mandag kveld åpner tidligere langrennsløper Erling Jevne opp om dagen da sønnen hans døde i en påkjørsel. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi var selve lykkefamilien. Vi hadde tre fantastiske barn. Alt var fryd og gammen. Plutselig opplever vi å miste et barn på den mest grusomme måten. Da står alt stille, sier Erling Jevne (53) til Dagbladet.

Vinter-OL i Nagano i 1998 var et stort år for den tidligere skiløperen. På 30 kilometer klassisk tok han sølvmedaljen, og sammen med det norske laget gikk han helt til topps og tok gull på stafetten. Jubelen sto i taket.

Halvannet år seinere, i august 1999, tok livet en helt annen vending, da han og kona, Inger-Lise Sæterbakken Jevne, opplevde alle foreldres mareritt.

Ekteparets sønn, Erich Iver, ble påkjørt og drept i en trafikkulykke på E6, motorveien som skjærer gjennom familiens eiendom. Den lille gutten var på dette tidspunktet fire og et halvt år gammel, og Jevne sto igjen som et hjelpeløst vitne - uten mulighet til å avverge den utenkelige tragedien.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk barn like før

I TV 2-programmet «Mer en gull», som sendes mandag klokka 20.00, åpner den tidligere skihelten opp om sorgen som rammet ham og familien for 20 år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer