Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
FUNNET DØD: Naya Rivera ble bare 33 år gammel. Video: AP Vis mer

Naya Rivera:

Sønnen så henne forsvinne

Naya Rivera ble 33 år gammel.

Den amerikanske tv-stjerna Naya Rivera, kjent fra blant annet «Glee», er funnet død. Hun ble 33 år gammel, og forsvant fra en båttur torsdag i forrige uke. Hennes fire år gamle sønn ble funnet sovende på den drivende båten, mens 33-åringen var sporløst forsvunnet.

Det bekreftet Ventura County politiet i en pressekonferanse.

Nyheten om dødsfallet kom etter at politiet mandag fant et lik i Lake Piru - den samme innsjøen som «Glee»-stjerna forsvant fra.

Mandag kveld norsk tid bekreftet politiet at det var Riveras kropp som ble funnet.

Skal ha reddet sønnen

Under mandagens pressekonferanse fortalte Ventura Countrys sheriff, Bill Ayub, om den tragiske ulykken.

- Vi vet fra da vi snakket med sønnen at han og Naya svømte i sjøen på et tidspunkt under båtturen. Det var i løpet av denne tida sønnen beskrev at han ble hjulpet opp i båten av Naya. Han fortalte etterforskerne at han så henne forsvinne under overflaten av vannet, fortalte sheriffen innledningsvis under pressekonferansen, ifølge People.

STOR LETEAKSJON: Politiet har lett etter Naya Rivera med store styrker etter at hun forsvant under en båttur i Lake Piru. Nå er hun funnet død. Foto: NTB Scanpix
STOR LETEAKSJON: Politiet har lett etter Naya Rivera med store styrker etter at hun forsvant under en båttur i Lake Piru. Nå er hun funnet død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ayub forklarte videre at det er flere strømmer i sjøen, spesielt på ettermiddagen og at myndighetene mener skuespilleren forsvant midt på ettermiddagen.

- Tanken er at båten begynte å drive, den var ikke ankret, og at hun må ha klart å samle nok energi til å få sønnen tilbake i båten, men ikke nok til å redde seg selv, uttalte sheriffen.

Allerede torsdag i forrige uke kunngjorde lokale myndigheter i California at de antok at skuespilleren var død. Leteaksjonen var dermed omgjort til en jakt etter et lik. Det er ikke mistanke om at det skal ha skjedd noe kriminelt. Like før stjerna forsvant, delte hun et bilde av seg selv og sønnen på Twitter. «Bare oss to», skrev hun.

Etter at skuespilleren ble meldt savnet, har flere av hennes tidligere kolleger bedt politiet om å lete så lenge de kunne. Blant andre har Demi Lovato, som spilte Riveras romantiske interesse, bedt fansen om å be for stjerna.

Heather Morris, som spilte Riveras bestevenn Brittany S. Pierce i serien, har også bedt folk om å be for venninna.

CALIFORNIA: Kameraovervåkning står for det siste synet av savnede Naya Rivera (33). Vis mer

Kjent skuespiller

Naya Rivera er mest kjent for sin rolle som cheerleaderen Santana Lopez i dramaserien «Glee», som gikk på TV fra 2009 til 2015. Lopez er en av de sentrale karakterene i serien, og medvirket i de fleste av sesongene.

Rivera har tidligere vært gift med skuespilleren Ryan Dorsey (36), som hun har sønnen Josey (4) sammen med - som altså var med på båten da mora forsvant.

TÅREVÅTT: I 2013 ble skuespilleren Cory Monteith (31) funnet død på sitt hotellrom. Nå har gjengen i den populære TV-serien «Glee» laget episoden til minne om Monteith, som spilte hovedpersonen, Finn. Video: PopTVPromos Vis mer

Rivera og Dorsey giftet seg i 2014, men skilte lag fire år seinere. De levde i et heller turbulent ekteskap, og «Glee»-stjerna ble i 2017 arrestert for vold mot ektemannen. Seinere ble voldsanklagene mot henne droppet.

Rivera har tidligere også vært forlovet med rapperen Big Sean, men valgte å forlate ham til fordel for Dorsey i 2014. De to giftet seg bare tre måneder etter at skuespilleren gikk fra rapperen.

Den 17. september 2015 fikk paret sønnen Josey Hollis sammen.

Naya Rivera har en lang skuespillerkarriere bak seg, og har også hatt små roller i kjente serier som «The Fresh Prince of Bel-Air», «Baywatch» og «CSI: Miami». 33-åringen har også markert seg som artist, og i 2013 ga hun ut låta «Sorry» med ekskjæresten Big Sean.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!