Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skattelistene 2015:

Sophie Elise doblet inntekten i fjor - tjente 2,5 millioner

Øker stadig millionlønna. 

MILLIONÆR: Blogging er god butikk for Harstad-kvinnen Sophie Elise Isachsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MILLIONÆR: Blogging er god butikk for Harstad-kvinnen Sophie Elise Isachsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blogging er for lengst blitt god butikk for Sophie Elise Isachsen (21).

Ifølge Dagens Næringsliv tjente Harstad-kvinnen 2,5 millioner kroner i fjor, som er mer enn en dobling fra 2014. Avisa viser til skattelistene som blir offentliggjort denne uka.

Av dette betalte Isachsen over 600 000 kroner i skatt og hadde en ligningsformue på drøye 70 000 kroner.

Image-endring

Isachsen tjente over millionen - netto - på blogging og andre aktiviterer i 2014.

I fjor gikk Isachsen gjennom en velomtalt image-endring. Mellom blogginnlegg om sminketips og sponsende antrekk, dukket det opp samfunnskritiske tekster, politiske budskap og engasjerende bemerkelser.

FLINK PIKE: Tidligere i år møtte Sophie Elise Norges Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre for å snakke om press blant dagens ungdom. Video: AntiVis merVis m... Vis mer Vis mer

Det startet så smått i påskeferien da hun kritiserte Freias bruk av palmeolje, som engasjerte en hel nasjon. Siden brukte hun bloggmakta til å tordne mot sirkusvirksomhet, kjempe for flyktinger og ta et oppgjør med hverdagsrasisme. Blant annet.

I november i fjor ble hun kåret til årets blogger på Se og Hørs kjendisgalla. Samme år sto hun på lista over de nominerte til «Årets navn» i Dagbladet.

Samfunnsdebattant-stemplet virker altså å ha belønnet seg for bokaktuelle Isachsen, som fremdeles har en av Norges mest leste blogger.

Opptredener og sponsede innlegg

- Jeg hadde aldri trodd at bloggen skulle bli så stor, og funderer ofte over det. Jeg tror den viktigste årsaken til at jeg har klart å beholde leserne, er at jeg har vært ærlig hele veien. Jeg har åpnet opp om alt, på godt og vondt, sa Isachsen til Dagbladet i fjor.

Bloggerne får inntekter fra visninger av annonser på bloggene - men vel så viktig er trolig inntekter fra sponsede innlegg, opptredener og andre aktiviteter.

- På samme måte som Rihanna tar betalt for å komme på et event, noe som gir massiv PR, gjør våre bloggere det samme. Det skulle bare mangle, etter min mening, fortalte salgssjef Lars Bruto i United Influencers, til Dagbladet i sommer.

For ordens skyld: Sophie Elise Isachsen er ikke en del av United Influencers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!