«ÅRETS BLOGGER»: Se den sterke takketalen til Sophie Elise under Se og Hørs Kjendisgalla her. Video: Se og Hør Vis mer

Sophie Elise er Årets blogger:

Sophie Elise gråt på prisutdeling: - Jeg er teit og overfladisk

For andre år på rad stakk toppbloggeren av med prisen Årets blogger.

I hele oktober har Seoghør.nos lesere kunne stemme på sin favorittblogger til å stikke av med prisen «Årets blogger» under Se og Hørs Kjendisgalla 2016.

Under prisutdelingen på Chat Noir i Oslo søndag kveld, var det toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (21) som mottok prisen - for andre år på rad.

- Ja, jeg tør ikke strekke meg opp til mikrofonen, for da viser jeg puppen igjen, sier Sophie Elise når resultatet er klart.

BEGYNTE Å GRÅTE: Sophie Elise Isachsen tok til tårene da hun vant Årets blogger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEGYNTE Å GRÅTE: Sophie Elise Isachsen tok til tårene da hun vant Årets blogger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Bloggeren tar også til tårene på scenen. Blant forklarer Isachsen hun anser seg selv som svært priviligert og heldig.

- Jeg hadde tenkt til å ha en tale klar hvis jeg vant, men innså, da Årets forbilde ble kåret, at jeg er teit og overfladisk, sier Isachsen.

SE OG HØRS KJENDISGALLA: Blogger Sophie Elise er nominert til «Årets Blogger» andre året på rad. Her snakker hun om sletting av tinder og å skape debatt med bloggen sin. Video: Sveinung Ystad Vis mer

- Jeg har hørt de verste historiene fra folk som har det vanskelig, og tar for gitt hvor heldig jeg er.

Isachsen refererer til prisen «Årets forbilde», som ble tildelt Thea Steen tidligere i kveld. Thea mottar prisen etter sin død for arbeidet hun har gjort for å få jenter til å ta celleprøve og sjekke seg for livmorhalskreft gjennom kampanjen #sjekkdeg.

Det var fjorårets vinner, Carina Olset, som delte ut prisen. Den ble tatt imot av Theas mor Tove og lillesøster Tonje.

RØRT: Thea Steen mottar prisen som Årets forbilde etter sin død under Kjendisgallaen 2016. Her er hun representert ved sin mor og søster.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
RØRT: Thea Steen mottar prisen som Årets forbilde etter sin død under Kjendisgallaen 2016. Her er hun representert ved sin mor og søster. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

21-åringen fikk altså flere stemmer enn blant andre Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, Mia Gundersen, Kristin Gjelsvik og Janka Polliani.

Personlige blogginnlegg

Det har utvilsomt vært et stort år for Harstad-jenta. Mot slutten av fjoråret åpnet 21-åringen seg om at hun ønsket å endre fokus på bloggen og skrive om aktuelle og personlige temaer.

SE OG HØRS KJENDISGALLA: Adelén Rusillo Steen og sin tidligere dansepartner i «Skal vi danse» Benjamin Jayakoddy åpner om hvordan det føles å kunne være kjærester i offentlighet. Video: Per Ervland / Se og Hør Vis mer

Hun har de siste årene fått mye oppmerksomhet for å ha ytret meningene sine om blant annet miljø, dyrevelferd, feminisme, skjønnhetspress og om sin egen legning.

I juni, etter skytemassakren på et utested for homofile i Orlando, valgte hun å dele med leserne sine at hun selv er bifil.

- Det er ikke noe hemmelig. Jeg har alltid vært sånn. Jeg var i Harstad for noen dager siden og da spurte jeg mine gamle venner om de ble overrasket, men de sa alle at de alltid hadde visst det, fortalte hun til Seoghør.no i sommer.

- Fri fra tvangstanken

Toppbloggeren, som også har vært å se i TV2-programmet «Bloggerne», har tidligere skrevet mye om utseende, og har via bloggen røpet at hun har operert både brystene og nesa.

Under halloween-feiringen forrige uke overrasket hun da hun valgte å kle seg ut som «sitt gamle selv», som var et slags skrekkeksempel på plastiske operasjoner.

«Jeg gir dere herved mitt Halloween-kostyme! Sophie Elise utkledd som.. Sophie Elise, år 2012 / 2013. Dette er et kostyme med en personlig betydning for meg. Det symboliserer en tid av livet mitt som var helt forferdelig, og at jeg nå er "fri" fra tvangstanken om å operere meg hele tiden», skrev hun i et blogginnlegg.

Endret syn på egen kropp

Forrige måned ga 21-åringen ut sin første bok som har fått tittelen «Forbilde», der hun også skriver åpenhjertig om det hun selv beskriver som sykelig avhengighet av plastiske operasjoner.

TOK NESEOPERASJON: En av Norges største bloggere, Sophie Elise (19), gjennomførte en plastisk operasjon på nesa i august i fjor. Hun velger å dele sine erfaringer med TV-seere i realityserien «Bloggerne». Video: TV 2 Vis mer

Dette året har hun imidlertid skrevet flere innlegg der hun forteller at hun har fått et nytt og sunnere forhold til sin egen kropp.

I juni avslørte Isachsen også at hun i løpet av et år har gått opp 15 kilo, noe bloggeren var svært fornøyd med.

- Da jeg veide som minst hadde jeg det ikke noe bra, jeg hadde ikke noe problematisk forhold til mat, men jeg ønsket ikke å spise fordi jeg hadde en klump i magen som ikke forsvant, og jeg følte meg mett av sorg. Hva fikk jeg høre på den tiden? «Du er så pen / fin / flink / vakker» når jeg egentlig bare var helt sykt tynn og tom i blikket og hva det nå enn måtte være, skrev hun den gang.

I tillegg til å vinne «Årets blogger»-prisen for andre år på rad, har hun også blitt kåret til den mektigste kvinnen i Medie-Norge av Medier24, og kåret til årets blogger og folkets favoritt under Vixen Blog Awards 2015.