Sophie Elise og «Mannegruppa Ottar»:

- Sophie Elise har levert en anmeldelse til politiet

Kjendisbloggeren ber politiet se nærmere på Facebook-gruppa.

LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto Jaques Hvistendal/Dagbladet
LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto Jaques Hvistendal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bloggeren og TV-profilen Sophie Elise Isachsen (21) anmeldte fredag Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar» til politiet.

Arne Kaspersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt bekrefter til Dagbladet at de har mottatt en anmeldelse, men vil ikke gå i detalj på hva anmeldelsen gjelder eller hvem som er anmeldt.

Anmeldelsen skjer to dager etter at det ble kjent at 21-åringen ble rådet av politiet til å slette et innlegg om den kontroversielle Facebook-gruppa.

I innlegget tok hun et kraftig oppgjør med «Mannegruppa Ottar», og det hun mener er «nedsettende karakteristikker» om henne.

GRUPPEBILDE: Dette er gruppebildet til Mannegruppa Ottar. Nå politianmeldes medlemmer i gruppa. 
GRUPPEBILDE: Dette er gruppebildet til Mannegruppa Ottar. Nå politianmeldes medlemmer i gruppa.  Vis mer

Ble rådet til å fjerne blogginnlegg

Onsdag morgen var Isachsens blogginnlegg, der hun også nevnte disse kommentarene, fjernet. Hun har lagt ut et nytt innlegg, der hun forklarte hvorfor:

«Jeg skriver alltid et innlegg, publiserer det og så ser jeg meg sjeldent tilbake. Derfor ble jeg ganske overrassket da jeg i går fikk råd fra politiet om å ta siste innlegg ned (om mannegruppa ottar) for min egen sikkerhet...»

Sophie Elises manager, Marte Schei, bekrefter også til Dagbladet at «Bloggerne»-profilen har gått til anmeldelse.

- Jeg kan bekrefte at det er levert en anmeldelse i dag, men utover det har jeg ingen kommentarer, sier hun.

Flere anmeldelser

Tidligere denne uken varslet Ingrid Jackson (20) at hun ville gå til anmeldelser mot flere personer i Facebook-gruppa.

- Da anmelder jeg hver enkelt som har skrevet grove trusler og stygge utsagn som ikke er greit i det hele tatt. Det er alvorlig, ikke bare for meg, men også for andre jenter, sa hun til TV 2.

Den lukkede Facebook-gruppa mistet 12 000 medlemmer på ett døgn etter at skjermdumper fra kommentarfeltet begynte å florere på nettet. Det var etter at Ingrid Jackson oppfordret sine mannlige venner til å melde seg ut av den mannssjåvinistiske gruppa at det virkelig tok av.

TV-PROFIL: Sophie Elise har i tillegg til bloggingen vært med i en rekke TV-program. Her er hun med i «Mitt Dansecrew» på TV 2 i 2015.
TV-PROFIL: Sophie Elise har i tillegg til bloggingen vært med i en rekke TV-program. Her er hun med i «Mitt Dansecrew» på TV 2 i 2015. Vis mer

Medlemmer av gruppa svarte blant annet med å poste en rekke uttalelser om 20-åringen, som blant annet oppfordret til voldtekt av henne og en 13 år gammel jente.

Vil ikke legge ned Facebook-gruppen

Administrator Kay Erikssen sa onsdag til TV 2 at han ikke har planer om å legge ned «Mannegruppa Ottar».

- Nei, vi kommer ikke til å legge ned gruppa. Vi gjør gode ting også, men det kommer bare ikke fram i mediene. Når jeg hører hva Isachsen sier så er jeg helt enig i at det er straffbart. Trusler er selvsagt ikke lov, sa Erikssen til TV 2.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Kay Erikssen for en kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer