KRITISK: Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) synes ingenting om at TV3 har latt ekskjæresten, som også er voldsdømt, få slippe til i realityprogrammet «Paradise Hotel». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISK: Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) synes ingenting om at TV3 har latt ekskjæresten, som også er voldsdømt, få slippe til i realityprogrammet «Paradise Hotel». Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

«Paradise Hotel»:

Sophie Elise i strupen på TV3: - Burde skamme seg

Reagerer på kanalens valg om å caste voldsdømt eks.

Fredag morgen slapp TV3 de fire første deltakerne som er klare for årets sesong av «Paradise Hotel». Blant dem svenske Robin Johansson (24), kjent som eksen til toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (24).

De to var et par i halvannet år, hvor forholdets opp- og nedturer også ble dokumentert i TV 2-serien «Bloggerne». Bare en måned etter bruddet, i januar 2016, ble Johansson dømt for vold mot en kvinne og en politimann. Ifølge dommen fra Oslo tingrett ble voldsepisoden mot førstnevnte karakterisert som «brutal».

Tidligere domshistorikk til tross, TV 3 har likevel valgt å slippe Johansson til i programmet. Det får Isachsen til å se rødt.

- Et jævlig menneske

I et innlegg på sin Instagram-konto i formiddag, på appens historiefunksjon, skriver hun følgende:

«TV3 burde skamme seg som lar en voldsdømt mann komme rett inn i Paradise Hotel. Nå får han belønning for å være et jævlig menneske og ødelagt liv - mitt, blant annet. Shame on you».

SJEKKER INN: Svenske Robin Johansson (24) var tidligere sammen med toppbloggeren Sophie Elise. Nå ønsker han å kvitte seg med stempelet som «eksen til …» når han sjekker inn på den norske utgaven av Paradise Hotel. Foto/edit: Kine Falch/Jonas Scheie Hammer Vis mer

Dagbladet forsøkt å komme i kontakt med Isachsen for utdypende kommentar, foreløpig uten hell.

TV3 stiller seg uforstående til kritikken:

- Vi ønsker ikke å kommentere på en konkret konflikt mellom to personer, men på generelt grunnlag kan vi si at det ofte kommer sterke reaksjoner på hvem som er med i «Paradise Hotel», hvorfor de er valgt og hva de står for. I dette tilfellet har deltakeren gjort opp for de lovbruddene han dømt for, viser oppriktig anger og vil legge det bak seg. Dette har vært svært viktig i vurderingene som er gjort i castingprosessen, og han er valgt som deltaker på tross av, ikke på grunn av denne historikken, opplyser pressekontakt for «Paradise Hotel», Andreas Framnes.

Robin Johansson er ikke tilgjengelig for kommentar, da han befinner seg på «Paradise»-innspilling i Mexico.

- Helhetsvurdering

Dagbladet har tidligere stilt kanalen flere spørsmål rundt hvilke vurderinger som ligger til grunn når det gjelder å caste en tidligere voldsdømt.

DEN GANG DA: Robin Johansson (24) og Sophie Elise Isachsen (24) var et par i halvannet år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
DEN GANG DA: Robin Johansson (24) og Sophie Elise Isachsen (24) var et par i halvannet år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Dagbladet har også stilt spørsmål om eventuelle tilfeller der TV3 ikke ville sluppet en deltaker til i programmet.

- Vi foretar alltid en helhetsvurdering av hver deltaker når vi caster til programmene våre, og noen ganger har vi potensielle deltakere som har gjort feilsteg tidligere i livet - men som de har gjort opp for. Det viktigste er at de er ærlige med oss slik at vi kan gjøre en grundig overveielse før vi caster personen. I dette tilfellet har deltakeren gjort opp for de lovbruddene han har begått, viser oppriktig anger og vil legge det bak seg, og etter en totalvurdering valgte vi å ta ham med i årets sesong, skrev pressekontakt for «Paradise Hotel» i TV3, Andreas Framnes, i en e-post til Dagbladet.

Ble fjernet fra programmet

I realityuniverset finnes det derimot eksempler der deltakere har blitt tvunget til å forlate konkurransen under innspilling.

I 2015 omtalte Dagbladet hvordan 31 år gamle Mads Fosdal måtte forlate TV 2s «Farmen» på grunn av en rettssak som var berammet mens opptakene pågikk. I fjor ble også Kim Stefan Jenssen (40) tvunget til å forlate samme tv-program, grunnet en tidligere domfellelse.

Felles for de ulike tv-kanalene er at man i en castingprosess ikke har lov til å sjekke vandel på potensielle deltakere. En politiattest utstedes ikke på generelt grunnlag, og produksjonsselskap oppfyller altså ikke politiets vilkår.

Man oppfordres derimot til å være så ærlig som mulig om sin egen situasjon og eventuelle kriminelle fortid. I de to ovennevnte tilfellene, hadde Fosdal og Jenssen valgt å ikke opplyse TV 2 om henholdsvis rettssaken og domfellelsen.

RUSSEKONGE: Artisten Andreas «Tix» Haukeland (25) ønsket å være med på Paradise Hotel for to år siden. Da han på ny fikk muligheten i år, kunne han ikke la sjansen gå fra seg.. Foto/edit: Kine Falch/Jonas Scheie Hammer Vis mer Vis mer