KORS I MUNNEN: Blogger og artist Sophie Elise Isachsen har sammen med noen venner laget en video der de blant annet parodierer Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Video: Joakim Kleven / Redigering: Marie Røssland Vis mer

Sophie Elise:

Sophie Elise parodierer Listhaug i ny video

- Det ser nesten ut som rosabloggeren har fått hjelp av Ap's valgkampsentral på Youngstorget, sier FpU-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag ettermiddag overrasket blogger, forfatter og artist Sophie Elise Isachsen mange da hun la ut en video på sin Instagram-profil.

Under videoen skriver den 22 år gamle bloggeren at det snart er valg her til lands, og oppfordrer derfor alle til å stemme. Likevel kommer hun med en motoppfordring når det gjelder hvilket parti man ikke skal gi sin stemme til.

- Snart er det valg! Veldig kult om dere stemmer, og veldig kult om dere ikke stemmer Frp #MornaJensen, skriver hun under videoen.

Tok muligheten

Til Dagbladet forteller Isachsen bakgrunnen for valget, av å publisere en slik video, via sin manager Marte Schei.

- Jeg kunne gjerne skrevet en kronikk om det jeg mener, men siden jeg har muligheten til å gjøre noe morsomt og anderledes, tok jeg den.

I videoen er Isachsen, sammen med flere venner utkledd som blant andre finansminister Siv Jensen, fiskeriminister Per Sandberg og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Videre tar de for seg det Frp skal ha gjort i løpet av de siste fire årene de har vært i regjering sammen med Høyre.

Vil skape debatt

Regissør og klipper Joakim Kleven er Isachsens gode venn og fotograf, og han avslører overfor Dagbladet at videoen er en idé han har hatt i lang tid, og at han har hatt et ønske om å skape en uavhengig debatt.

Han forklarer at verken han selv eller Isachsen representerer et politisk parti, noe som ga dem muligheten til å uttrykke seg på denne måten.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>MORNA JENSEN:</strong> Sophie Elise og Joakim Kleven har laget videoen sammen med deres venninne Fatisha Williams. Foto: Joakim Kleven
MORNA JENSEN: Sophie Elise og Joakim Kleven har laget videoen sammen med deres venninne Fatisha Williams. Foto: Joakim Kleven Vis mer

- Vi kunne aldri laget en slik video om vi hadde en kanal eller et parti i ryggen, sier han.

A post shared by Joakim Kleven (@joakimkleven) on

Videre innrømmer han at han ikke er altfor politisk aktiv, men at de hadde et ønske om å oppfordre andre til å stemme, og være et ansikt utad til unge mennesker.

Bakgrunnen for at videoen går hardt ut mot Frp, er ifølge Kleven selv at han misliker partiets moral og verdier.

- Løftene de hadde da de kom i regjering for fire år siden, har de ikke overholdt.

Nå håper Kleven at flere unge mennesker tar oppfordringen og avgir sin stemme i høst, og han er ikke redd for at det oppstår politisk debatt.

- Mye usannheter

Dagbladet har vært i kontakt med Fremskrittspartiet sentralt, og Siv Jensens rådgiver, statssekretær Petter Kvinge Tvedt.

Siv Jensen kommenterer ikke selv videoen, men Tvedt viser til leder av Fremskrittspartiets ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud, som svarer følgende på vegne av partiet.

- Gøyal video. Her var det fine parykker, men mye feil og usannheter. Det ser nesten ut som rosabloggeren har fått hjelp av Ap's valgkampsentral på Youngstorget, sier han.

- Det fine med ytringsfriheten er at alle kan si og synge hva de vil. Selv ikke denne videoen tror jeg vil få Frp's velgere til å stemme noe annet. Jeg er i hvert fall helt sikker på at Norge ikke trenger et nytt rødgrønt eksperiment som folket kastet ut av regjeringskontorene i 2013.

Dagbladet har også forsøkt å få en kommentar fra Per Sandberg og Sylvi Listhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer