Søskendrapet som sjokkerte: Nå snakker han

Paris Bennett var bare 13 år da han gikk til angrep på sin fire år gamle søster.

TRAGISK: Paris og Ella Bennett var tilsynelatende et lykkelig søskenpar. En februarkveld i 2007 endret alt seg. Foto: NTB Scanpix
TRAGISK: Paris og Ella Bennett var tilsynelatende et lykkelig søskenpar. En februarkveld i 2007 endret alt seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

I februar 2007 skapte et usedvanlig brutalt drap overskrifter internasjonalt.

Offeret, fire år gamle Ella Bennett, hadde blitt knivstukket 17 ganger på soverommet i sitt eget hjem. Drapet etterlot et helt lokalsamfunn i sorg.

Så tok saken en uventet vending. Gjerningspersonen var selv et barn - 13 år gamle Paris Bennett, Ellas egen storebror.

BLE FIRE ÅR: Drapet på Ella Bennett sendte sjokkbølger gjennom USA. Den lille jenta ble bare fire år gammel. Foto: NTB Scanpix
BLE FIRE ÅR: Drapet på Ella Bennett sendte sjokkbølger gjennom USA. Den lille jenta ble bare fire år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den nye dokumentarserien «Psychopath» møter den kjente journalisten og tv-personligheten Piers Morgan (54) personer som er dømt for drap, i et forsøk på å forstå motivasjonen bak slike bestialske handlinger.

Sendte barnevakten hjem

Det er i den forbindelse at den nå 25 år gamle Paris Bennett åpner opp om den grufulle handlingen for aller første gang.

Ifølge Mirror, som har gjengitt store deler av innholdet i dokumentaren, fant intervjuet med Bennett sted i et fengsel i Texas, hvor han i disse dager soner en dom på 40 år.

HØYSIKKERHETSFENGSEL: Paris Bennett soner i dag en dom på 40 år i Ferguson Unit Texas State Prison. Her under intervju med Piers Morgan. Foto: NTB Scanpix
HØYSIKKERHETSFENGSEL: Paris Bennett soner i dag en dom på 40 år i Ferguson Unit Texas State Prison. Her under intervju med Piers Morgan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bak en tykk glassvegg, omgitt av bevæpnede vakter, deler 25-åringen rystende detaljer fra drapsnatta.

Ifølge Mirror var ugjerningen nøye planlagt. Den da 13 år gamle gutten hadde tidligere på kvelden bedt barnevakten om å dra hjem tidlig.

Så fant han en kjøkkenkniv, gikk inn på søsterens soverom og knivstakk henne to ganger. Bennett tok så en kort pause, før han knivstakk den vesle jenta ytterligere 15 ganger. Han ville forsikre seg om at Ella døde av skadene han pådro henne.

- Elsket min søster

Målet var å hevne seg på sin egen mor, Charity. Bennett følte at søsteren fikk all oppmerksomheten i oppveksten, og at mora dermed måtte straffes.

- I mange år hadde jeg en brennende ildkule i magen min, som var rettet mot min mor. (...) En del av meg visste at det jeg gjorde var galt, at det fantes en del av meg som elsket min søster og som ville gjort alt for henne. Så fantes også en annen del av meg som var såret, syk og mørk … En del som har opplevd smerte så lenge at jeg måtte gi den smerten videre til noen andre.

Artikkelen fortsetter under:

PSYKOPATISKE TREKK: I dokumentaren kommer det fram at Paris Bennett anses som en stor fare for dem rundt seg. Foto: NTB Scanpix
PSYKOPATISKE TREKK: I dokumentaren kommer det fram at Paris Bennett anses som en stor fare for dem rundt seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Besøker sønnen

25-åringen er angivelig diagnostisert med dyssosial personlighetsforstyrrelse og har sterke psykopatiske trekk. Han har også særdeles høy IQ, på over 140. Overfor Morgan forklarer Bennett at han allerede som tenåring kjente til konsekvensene av sine handlinger.

- En av grunnene til at jeg valgte å drepe min søster, og ikke noen andre, er fordi jeg visste at det ville skade min mor på verst tenkelig vis. Som barn var jeg alltid innforstått med at det mest ødeleggende for min mor vil være å miste sine barn. På denne måten klarte jeg å frarøve henne begge to, sier Bennett.

Bennetts mor er også delaktig i dokumentaren. Hun har siden drapet på datteren fått et nytt barn, sønnen Phoenix (6). Tross at Charity besøker sønnen i fengsel, legger hun ikke skjul på at seksåringen kommer foran alt.

- Under riktige omstendigheter ville Paris gjort det igjen. Det vil komme et tidspunkt der jeg ikke vil ha mulighet til å være mor for dem begge. Når den tida kommer, vil Phoenix komme foran alt, sier hun.

Paris hevder på sin side at han ikke lenger utgjør en trussel for sin familie. Han kan først prøveløslates i 2027.