Kong Felipe og Eva Sannum:

Spania kunne ha fått en norsk dronning

Spanias konge fyller 50 år. Det mange har glemt er at han har en nær kobling til Norge.

NÆRT FORHOLD: Før kong Felipe ble konge eller giftet seg med Letizia av Spania, hadde han et forhold til den norske modellen Eva Sannum (t.h.). I dag fyller spanskekongen 50 år. Foto: AP/ EFE/ NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Før kong Felipe ble konge eller giftet seg med Letizia av Spania, hadde han et forhold til den norske modellen Eva Sannum (t.h.). I dag fyller spanskekongen 50 år. Foto: AP/ EFE/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Felipe ble født 30. januar 1968 var han bare en vanlig prins av kongeætten Bourbon. Spania var nemlig styrt av diktatoren general Franco.

Men da faren Juan Carlos (80) ble utpekt som konge av Franco tok livet en ny vending – Felipe ble kronprins av Spania.

I barndommen gikk prinsen på privatskole i Madrid, før han tok et år på college i Ontario i Canada. Deretter ble det jus- og økonomistudier i hjemlandet før han på ny dro over Atlanteren for å fordype seg i internasjonal politikk i Washington D.C.

Pikenes Jens

Kronprinsen gikk for å være en «Don Juan» på Madrids nattklubber.

De unge jentene flokket seg om kronprinsen, og spansk presse begynte å bli kritiske til hans angivelig utsvevende liv. Dette skulle imidlertid endre seg.

Historien vil ha det til at kronprins Haakon spilte en sentral rolle i å spleise Felipe med norske Eva Sannum (42), da han i 1997 tok med sin spanske kollega på hagefest til sin daværende kjæreste, Cathrine Knudsen.

Der møtte Felipe Oslo-jenta Sannum. Amors piler traff blink, og de to ble raskt kjærester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer