Prinsesse Leonor:

Sparket ansatte etter prinsesse-blemme

TV-stasjonen RTVE havnet i hardt vær etter en uheldig overskrift.

TIL UTLANDET: Nylig ble det kjent at den spanske prinsessa Leonor skal til utlandet for å fullføre videregående. Her er prinsessa avbildet med faren kong Felipe, mora dronning Letizia og søstera prinsesse Sofia i 2019. Foto: Estela Castro / AFP / NTB
TIL UTLANDET: Nylig ble det kjent at den spanske prinsessa Leonor skal til utlandet for å fullføre videregående. Her er prinsessa avbildet med faren kong Felipe, mora dronning Letizia og søstera prinsesse Sofia i 2019. Foto: Estela Castro / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En setning som opprinnelig skulle dekke nyheten om at den spanske tronarvingen prinsesse Leonor (15) skulle til Wales for å fullføre videregående, endte opp med å bli noe helt annet.

Den anerkjente TV-stasjonen RTVE formulerte nemlig følgende:

«Leonor forlater Spania, akkurat som bestefaren sin».

TV-stasjonen refererte til Spanias tidligere konge Juan Carlos (83), som det siste året har flyktet fra landet etter nok en skandale.

Raste mot tv-stasjonen

Det tok ikke lang tid før den ovennevnte setningen skapte reaksjoner, og flere oppfattet det som et stikk til den spanske kongefamilien. Det melder blant andre danske B.T. og El Pais.

Det konservative spanske partiet Partido Popular mente at den slags ikke hører hjemme på statseid TV og ser på det som et angrep på kronen.

- Vi forlanger en korreksjon og at noen blir stilt til ansvar. RTVE kan ikke være regjeringens offisielle kanal. Kanalen er nødt til å være alle de spanske sin. Nok med manipulasjon, lød det fra partiet.

De kritiske stemmene ble raskt hørt og tatt i betraktning. Kort tid etter sendte RTVE ut en pressemelding hvor de unnskyldte seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer