Harry og Meghan:

Sparket etter babynavn-fleip

Den britiske kommentatoren måtte gå etter Twitter-post om hertugparets valg av babynavn.

BABYBRÅK: Hertuginne Meghan og prins Harrys navnevalg har skapt en rekke reaksjoner. Foto: SplashNews/NTB
BABYBRÅK: Hertuginne Meghan og prins Harrys navnevalg har skapt en rekke reaksjoner. Foto: SplashNews/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) foreldre for andre gang. Datteren har de gitt navnet Lilibet Diana Windsor-Mountbatten, etter både dronning Elizabeth (95) og prinsesse Diana.

Navnevalget har allerede fått mye oppmerksomhet, ettersom fornavnet er kallenavnet til monarken.

Det var det bare hennes ektemann, avdøde prins Philip, som brukte, og flere mener derfor det er respektløst overfor dronningen.

Hertugparet har også skapt kontroverser ved å avsi sine plikter og flytte til USA, og forholdet til det britiske kongehuset har derfor vært konfliktfylt.

«Georgina Floydina»

Selv har ikke kongehuset uttalt seg om navnevalget, så hvordan det oppfattes innad i familien er ukjent.

Det har ikke hindret en rekke andre personer å uttale seg om valget. Nettopp det har også kommentator i den britiske avisa Daily Telegraph, Julie Burchill, gjort.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

«For en mislykket mulighet. De kunne kalt den Georgina Floydina», skrev hun på Twitter.

Det førte til massive protester på sosiale medier. Navneforslaget hennes spiller nemlig på George Floyd, som ble drept av politiet i fjor vår. Ifølge Independent ble utsagnet beskrevet som «kvalmende rasisme» og «ondskapsfullt».

Ble sparket

Det syntes åpenbart arbeidsgiveren hennes også. Hun skriver på Facebook tirsdag at hun har fått fyken.

«Jeg har blitt sparket av Telegraph - det har vært fine fem år, og jeg kommer alltid til å være takknemlig for at de gjorde slutt på de ville åra mine», skriver hun ifølge avisa.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet. Vis mer

«Likevel, jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke ofte offet meg til ektemannen min i det siste over at de alltid avviste mine 'edgy' kommentaridéer for å gi meg kjedelige i stedet», skriver hun videre.

Hertugparet har selv ikke kommentert alle reaksjonene på babynavnet, men er som kjent ikke fremmed for å stå i stormen.

Etter at de trådte ut av kongehuset i fjor har de stått for en rekke overskrifter, og spliden innad i kongehuset fortsetter tilsynelatende fortsatt. Det har heller ikke hjulpet at de stilte i et stort intervju med Oprah Winfrey hvor de ikke akkurat snakket varmt om kongefamilien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer