Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hartley Sawyer:

Sparket etter rasisme-innlegg

Skuespilleren får ikke returnere til «The Flash» etter at gamle Twitter-meldinger begynte å sirkulere på nett.

MISTET JOBBEN: Etter rasistiske og kvinnefientlige Twitter-meldinger er Hartley Sawyer nå ute av «The Flash»-serien. Foto: NTB scanpix
MISTET JOBBEN: Etter rasistiske og kvinnefientlige Twitter-meldinger er Hartley Sawyer nå ute av «The Flash»-serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

«The Flash»-skuespiller Hartley Sawyer (35) er i hardt vær etter at gamle Twitter-meldinger har fått nytt liv i sosiale medier. Twitter-kontoen er nå slettet, men de aktuelle postene skal ha vært rasistiske og kvinnefiendtlige, noe som har fått stor oppmerksomhet.

I de gamle innleggene har han spøkt med voldtekt og rasisme. Skjermdump av innleggene, som er publisert flere steder på nett, viser at de stammer fra 2012 til 2014.

- Ment humoristisk

Selv har han beklaget på Instagram, og forteller at det var «grusomme forsøk på å få oppmerksomhet på tidspunktet».

- Mine ord, uavhengig av om dem var ment humoristisk, var sårende og uakseptable, skriver han i et innlegg.

Han skriver også at han tar sterkt avstand fra innleggene, og at de ikke er representative for den personen han er i dag.

- For flere år tilbake, takket være venner og erfaringer som har hjulpet meg med å åpne øynene, begynte jeg min reise til å bli en mer ansvarlig voksen - når det kommer til hva jeg sier, hva jeg gjør, og utover dette. Jeg har i stor grad holdt denne reisen privat, og dette er en annen måte jeg har sviktet folk på, skriver han.

Unnskyldningen kommer bare dager etter at 35-åringen delte et innlegg i forbindelse med Black Lives Matter-bevegelsen.

Mister superhelt-rollen

Nå har innleggene også fått konsekvenser for karrieren hans, skriver Hollywood Reporter.

- Hartley Sawyer kommer ikke til å returnere for den sjuende sesongen av «The Flash». Med hensyn til mr. Sawyers poster i sosiale medier, tolererer vi ikke nedsettende bemerkninger som retter seg mot noen rase, etnisitet, nasjonal bakgrunn, kjønn eller seksuell orientering, står det i uttalelsen fra Warner Bros og øvrige selskap knyttet til produksjonen av serien.

«THE FLASH»: Hartley Sawyer sammen med med-skuespillere Tom Canavagh, Eric Wallace, Carlos Valdes, Candice Patton, Grant Gustin og Danielle Panabaker under «Comic Con» i fjor. Foto: NTB scanpix
«THE FLASH»: Hartley Sawyer sammen med med-skuespillere Tom Canavagh, Eric Wallace, Carlos Valdes, Candice Patton, Grant Gustin og Danielle Panabaker under «Comic Con» i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Slike bemerkninger er anti-etisk i henhold til våre verdier og retningslinjer, som jobber og utvikler seg for å promotere et trygt, inkluderende og produktivt miljø for vår arbeidsstyrke, står det videre.

Sawyer dukket opp i «The Flash» i 2017 i rollen som Ralph Dibny under superheltaliaset «Elongated Man». Totalt har han medvirket i 50 episoder av den populære serien.

Han har også spilt i tv-seriene «Miss 2059» og «The Young and the Restless».

Sawyer er blant flere som i det siste har fått hardt kritikk for holdningene sine i kjølvannet av Black Lives Matter-bevegelsen. Blant dem er Kendall Jenner (24) som i 2017 ble slaktet for en reklame for Pepsi. Kritikken har nå fått nytt liv, og fansen går ut mot modellen for å være taus i denne tida.

I forrige uke ble fotballspiller Aleksandar Katai sparket fra fotballaget LA Galaxy etter at kona hans hyllet politivold mot svarte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!