«Nytt på nytt»:

Spekulasjoner: - Smigrende

Det blir en ledig plass i panelet etter at Pernille Sørensen takker for seg, men hvem skal sitte i hennes stol?

FERDIG: Pernille Sørensen gir seg i satireprogrammet. Her med Bård Tufte Johansen og Johan Golden. Foto: Ole Kaland / NRK
FERDIG: Pernille Sørensen gir seg i satireprogrammet. Her med Bård Tufte Johansen og Johan Golden. Foto: Ole Kaland / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at Pernille Sørensen (45) takker for seg i det populære NRK-programmet «Nytt på nytt», og har sin siste sending allerede fredag.

Det bekreftet hun selv til NRK.

- Det er ekstremt rart. Jeg kjenner på et virvar av følelser. Det er en gjeng med svært morsomme mennesker jeg ikke skal jobbe mer med, og det gjør meg veldig trist, sier hun til statskanalen.

Årsaken til at hun kaster inn håndkleet er for å få mer tid til å fokusere på andre prosjekter. Sørensen har vært fast inventar i panelet i det folkekjære fredagsprogrammet siden 2015. Den gangen tok hun over for Ingrid Gjessing Linhave (45).

Det er ikke tvil om at den som nå erstatter Sørensen har store sko å fylle. Mange lurer derfor på hvem som overtar den prestisjefulle stolen i et av NRKs mest sette program.

Nytt på Nytt gjorde endringer i sendingen etter at Sophie Elise Isachsen trakk seg ut av NRK-samarbeidet. Bilder fra NRK. Vis mer

Skiller seg ut

Flere kvinnelige navn har utpekt seg på humorscenen de siste åra, og kanskje er det en av dem som fra høsten av skal fylle Sørensens kjempestore sko.

Et av navnene er Martha Leivestad (28), som allerede har en strålende komikerkarriere, og som den siste tida virkelig har stått i bresjen for norsk standup.

Leivestad har også vært tilknyttet NRK i flere år - og er derfor ikke utenkelig for rollen. Hun er kjent som rappkjeftet og kjapp i replikken, og kunne derfor ha arrestert både Bård Tufte Johansen (53) og Johan Golden (48) på direkten.

Leivestad kan derimot fortelle Dagbladet at hun ikke har vært i kontakt med statskanalen om rollen.

- Jeg har ikke vært i kontakt med NRK, men herregud, det virker som en dritkul jobb!, sier hun entusiastisk og fortsetter:

RASER: Milliardær raser mot Golden-vits etter fredagens «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

- Det er ingen tvil om at den som får jobben er kjempeheldig.

ENTUSIASTISK: Martha Leivestad mener den som får jobben er kjempeheldig. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ENTUSIASTISK: Martha Leivestad mener den som får jobben er kjempeheldig. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Komikeren har selv ingen umiddelbare tanker om hvem som burde ta over plassen i panelet, men:

- Det blir spennende å følge med på det. Det er mange flinke komikere å velge i, sier hun.

Briljerte på skjermen

En annen potensiell overtaker er Henriette Stenstrup (48). Hun har markert seg som profilert skuespiller og TV-fjes, og har den siste tida gjort stor suksess med serien «Pørni».

Også Steenstrup er kjapp i replikken, og har tidligere gjestet programmet som nå mangler en i panelet. I 2010 stilte hun faktisk på audition for å vikariere i programmet da daværende paneldeltaker Linn Skåber (52) hadde andre prosjekter på gang, skrev TV 2.

ANERKJENT: Henriette Steenstrup er en folkekjær komiker. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ANERKJENT: Henriette Steenstrup er en folkekjær komiker. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har personlig ikke fantasert om den stolen, så derfor har jeg ikke pønsket ut noe gøyalt svar på det spørsmålet, svarer Steenstrup når Dagbladet spør om det frister med gjentakelse.

- Det er jo en bauta i norsk humor, så det krever en rygg og et hode av den som skal sette seg der.

Selv holder Steenstrup en knapp på andre komikere, og nevner Galvan Mehidi (35), Martin Beyer Olsen (43), Lars Berrum (36), Hani Hussein og Else Kåss Furuseth (42) som mulige arvtakere.

Sophie Elise blir et tema i «Nytt på nytt» fredag 17. februar. Video: NRK Vis mer

Tidligere i år ble det kjent at talkshowet «Kåss til kvelds» tas av skjermen. Statskanalens avgjørelse har trolig gitt programleder Else Kåss Furuseth ekstra tid om dagen.

42-åringen briljerte i rollen som programleder i det folkekjære talkshowet, og det ble stor ståhei da nyheten om kanselleringen kom. Kanskje NRK har nye planer for den folkekjære komikeren?

Kort tid etter at det ble kjent at «Kåss til kvelds» tas av skjermen kunne NRK nemlig komme med en gladnyhet - Furuseth kommer tilbake på skjermen, men i hvilket program vites foreløpig ikke.

Else Kåss Furuseth har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- Skikkelig smigrende

De to foregående fredagene har Sørensen uteblitt fra sending. Det lange fraværet skyldes innspilling av den siste sesongen av serien «Side om Side».

Komiker Sigrid Bonde Tusvik (43) og Liv Gulbrandsen (49) vikarierte da i hvert sitt program.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 11.04.2014 - MAGEPLASK: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer

Gulbrandsen forteller til Dagbladet at hun foreløpig ikke har vært i kontakt med NRK om å eventuelt bli fast medlem.

VIKARIERTE: Liv Gulbrandsen har vikariert for Sørensen i programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
VIKARIERTE: Liv Gulbrandsen har vikariert for Sørensen i programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Det var skikkelig smigrende å kunne være vikar. «Nytt på nytt» er et skikkelig fint program med en veldig hyggelig gjeng, sier hun og legger til:

- Jeg har ingen ambisjon om å tråkke inn i Pernilles kjempestore sko. Samtidig så reiser jeg rundt i landet med «Hold kjeft, det er Ibsen!» og koser meg glugg!

Sigrid Bonde Tusvik har foreløpig ikke svart Dagbladets gjentatte henvendelser.

- Spennende!

Før Sørensen og hennes forgjenger Ingrid Gjessing Linhave tok plassen i panelet, var det folkekjære Linn Skåber (52) som hadde fast stol i satireprogrammet. Hun la «Nytt på nytt» på hylla i 2013 etter flere år i stolen, da sammen med sine makkere Jon Almaas (55) og Knut Nærum (62).

Om Skåber nå drømmer om en gjenforening, er derimot vanskelig å si. Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra skuespilleren, foreløpig uten hell.

KONGEN ABDISERER: I kveld hadde Jon Almaas innspilling av sitt siste «Nytt på nytt» - etter 17 år. I kveld skal han drikke champagne hos kringkastingssjefen. Video: Nina Hansen Vis mer

Prosjektleder for Nytt på nytt, Kjetil Kooyman, opplyser mandag til Dagbladet at det foreløpig ikke er bestemt hvem som overtar plassen i panelet.

- Det er ikke bestemt hvem som tar over «Pernillestolen» ennå, men til høsten skal vi være klare til å lage mer morsom fredagssatire med fullt lag igjen. Spennende!, skriver Kooyman i en melding til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer