Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kristen Stewart:

Spiller prinsesse Diana

Amerikansk skuespiller kapret rollen.

NY ROLLE: Kristen Stewart skal spille prinsesse Diana i ny film. Foto: NTB Scanpix
NY ROLLE: Kristen Stewart skal spille prinsesse Diana i ny film. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Onsdag kvelder melder Deadline at den amerikanske skuespilleren, best kjent fra «Twilight», Kristen Stewart (30), skal spille avdøde prinsesse Diana i ny film.

Filmen, som har fått navnet «Spencer» og er skrevet av Steven Knight, skal ifølge nettstedet omhandle en helg på tidlig 90-tallet da Diana skal ha innsett at ekteskapet til prins Charles (71) ikke fungerte.

Produksjonen er satt til å starte tidlig neste år og skal regisseres av den chilenske filmskaperen Pablo Larraín (43).

RESTAURERT: British Movietone har restaurert og digitalisert bryllupet mellom Charles og Diana i høy kvalitet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Eventyr snudd på hodet

Regissøren, som vokste opp i Chile, forteller at han aldri var like opptatt av kongelige og kjærlighetshistorien til Diana og Charles som mange andre var.

- Vi vokste alle opp, i hvert fall min generasjon, med å lese og forstå hva et eventyr er. Vanligvis finner prinsen sin prinsesse, frir til henne og hun blir dronning. Det er et eventyr. Når noen bestemmer seg for å ikke være dronning og heller vil være seg selv, det er en stor avgjørelse og et eventyr snudd på hodet, forteller Lorraín, og fortsetter:

- Jeg har alltid vært overrasket over det og tenker det må ha vært veldig vanskelig. Det er hjertet i filmen.

Regissøren ser også fram til å jobbe med Stewart, som har medvirket i en rekke store prosjekter etter «Twilight»-suksessen.

- Kristen er en av de beste skuespillerne der ute. For å gjøre dette bra trenger du noe som er viktig i filmer, nemlig mystikk. Kristen kan være mange ting, og hun kan være veldig mystisk og skjør og sterk, og det er det vi trenger. Kombinasjonen av disse elementene fikk meg til å tenke på henne, forteller han.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Stadig nye detaljer

Selv om det har gått over 20 år siden prinsesse Diana av Wales omkom i en tragisk bilulykke i Paris, dukker det til stadighet opp nye opplysninger om hennes 37 år lange liv. Hun var en av verdens mest omtalte kvinner, og nærmest alt som foregikk i livet hennes var interessant for offentligheten.

Slik har det også forblitt. At hennes barn og deres koner ofte hedrer den avdøde prinsessen, vekker følelser hos folket, som åpenbart gjerne skulle sett hvordan prinsessens liv hadde utfoldet seg videre. Likevel hender det også at vi får servert nye historier om henne, som minner om epoken hun definerte. Også detaljer fra ekteskapet med prins Charles har blitt lekket etter hennes bortgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!