SKILSMISSE: Forfatter Elizabeth Gilbert annonserte på sin Facebook-profil at hun og ektemannen, Jose Nunes skilles etter 12 år som par. Foto: SCANPIX
SKILSMISSE: Forfatter Elizabeth Gilbert annonserte på sin Facebook-profil at hun og ektemannen, Jose Nunes skilles etter 12 år som par. Foto: SCANPIXVis mer

«Spis, Elsk, Lev»-forfatteren skilles

- Årsakene til at vi skilles er personlige. 

(Dagbladet): Boka «Spis, Elsk, Lev» var på alles lepper da den ble utgitt i 2006.

I 2010 ble boka filmatisert med Julia Roberts i en av hovedrollene, og selv om filmen ikke ble møtt med begeistring blant anmelderne, gikk historien sin seiersgang over hele verden.

Fant kjærligheten på Bali

Historien er som følger: 32 år gammel kvinne reiser til Italia, India og Bali i løpet av et år. Ved reisens ende forelsker hun seg i en brasiliansk forretningsmann.

Boka er basert på forfatter, Elizabeth Gilberts opplevelser, og året etter at boka kom ut, giftet hun seg med brasilianeren, Jose Nunes (Felipe i filmen).

I et innlegg på sin Facebook-profil skriver Gilbert at paret nå går hver til sitt etter 12 år sammen.

Det var The Telegraph som først omtalte saken.

- Personlige årsaker

- Han har vært min følgesvenn i over 12 år, og det har vært noen fantastiske år. Årsakene til at vi nå skilles er veldig personlige, skriver hun og fortsetter:

- I denne overgangsperioden håper jeg at dere vil respektere privatlivet vårt. Jeg vet i hjertet mitt at dere vil det, fordi jeg stoler på at dere forstår at dette er en historie som jeg lever - ikke en historie jeg forteller.

FILMPAR: I filmen som ble utgitt i 2010 spiller Julia Roberts rollen som Liz Gilbert, og Javier Bardem spiller rollen som den sjarmerende Felipe. Foto: SCANPIX 
FILMPAR: I filmen som ble utgitt i 2010 spiller Julia Roberts rollen som Liz Gilbert, og Javier Bardem spiller rollen som den sjarmerende Felipe. Foto: SCANPIX  Vis mer

Det var etter at Gilbert gikk gjennom en stygg skillsmisse at hun dro ut på reisen som resulterte i boka. I 2010 kom oppfølgeren «Committed: A Skeptic Makes Peace with Marriage», som handler om ekteskapet.

Nå ser det altså ut til at Gilbert må gjennom nok en skillsmisse.

Boka «Spis, Elsk, Lev» er oversatt til hele 30 språk, og har solgt mer enn 10 millioner kopier over hele verden. I desember 2010 hadde boka ligget hele 199 uker på New York Times Bestselgerliste.