«SKAM»:

SPOILER ALERT. Siste klipp fra «SKAM» er delt

- Frykt sprer seg, men det gjør heldigvis kjærlighet også.

SISTE EPISODE: Fredag denne uken møtte «SKAM»-skuespillerne pressen. Nå er siste episode av serien sendt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SISTE EPISODE: Fredag denne uken møtte «SKAM»-skuespillerne pressen. Nå er siste episode av serien sendt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom hele uka har vi sakte men sikkert fått ta farvel med favorittene, én etter én. Men i kveld satt NRK den siste spikeren i kista for suksesserien «SKAM».

Klokka 22.46 i kveld ble trolig det siste klippet av «SKAM» delt.

I klippet får man se feiringen av Eid som Sana har invitert til og heter «Kjære Sana». Klippet avsluttes på lik linje som første episode ble starta i 2015 - etter fire sesonger avsluttes serien på samme måte som den ble starta.

Avslutningen innledes med en tale til Sana, før Jonas forteller om fremtiden, nyhetsbilde samtidig som man får se ulike videosnutter av de ulike karakterene vi har fått blitt kjent med. Masse kjærlighet blir vist gjennom korte snutter av kommentarer som er skrevet i sosiale medier.

- Frykt sprer seg, men det gjør heldigvis kjærlighet også, sier Jonas helt til slutt.

Tok farvel

Fredag møtte skuespillerne fra serien pressen på Sentralen i Oslo. og de var alle enige om at det er trist å ta farvel med «Skam» og deres rollekarakterer.

På den gule løperen troppet «SKAM»-skuespillerne opp for å svare på en rekke spørsmål fra pressen.

- Det er veldig trist. Vemodig og rart og tenke på. Nå har vi holdt på i ett år og så er alt liksom over, svarer Iman (Sana i serien), Josefine (Noora i serien) og Ina (Chris i serien) til Dagbladet på spørsmålet om hvordan det blir å avslutte et stort kapittel.

Stemningen i den stappfulle vinterhagen med nærmere 40 pressefolk, også fra Danmark, var til å ta og føle på. Serien har skapt flere store debatter her til lands og ikke minst slått alle rekorder når det kommer til seertall.

Saken fortsetter nedenfor.

FERDIG: Skuespillerne fra «Skam» uttrykker hva de føler nå som «Skam»-eventyret straks er over. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer

Amerikansk versjon

Det er ikke bare tenåringer som har fulgt med på den populære serien. Kjendisene har også vist sin begeistring for «SKAM» og fortalte nylig til Dagbladet hvilke øyeblikk de husker best.

Seere fra hele verden har fått med seg handlingen som følger en rekke ungdommer i en periode av livet der kjærlighet, russetid og identitet står i fokus.

GUL LØPER: SKAM-eventyret går mot slutten. I anledning avslutningsfest møter stjernene fra NRK-serien pressen. Her ankommer de den gule løperen. Video: Marie Røssland Vis mer

De mest trofaste av fansen kan i det minste trøste seg med - og glede seg til - den amerikanske versjonen som er ventet å starte høsten 2018.

Det er produsenten, Simon Fullers, produksjonsselskap XIX Entertainment som har kjøpt rettighetene til å produsere «Skam» til det amerikanske TV-markedet. Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol», «So you think you can dance» og er navnet bak popgruppen «Spice Girls».

NRK har sjeldent hatt en så stor suksess som serien «Skam». Manusforfatter Julie Andem, som vant flere priser under Gullrutens fagpris, skrev på sosiale medier tidligere i år at «Skam» har slukt mye av energien hennes de siste åra, og at serien derfor nå er over.

Om savnet likevel blir for stort, kan fansen følge med på hva skuespillerne driver med videre på sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer