Sigrid Bonde Tusvik:

Spøker om bruddet fra scenen

Snakker ærlig om livskrisen hun har stått i det siste året. Det skaper reaksjoner.

HOLDER SHOW: Komiker Sigrid Bonde Tusvik snakker rett fra levra i sitt nye podkastshow, som hun har med Lisa Tønne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HOLDER SHOW: Komiker Sigrid Bonde Tusvik snakker rett fra levra i sitt nye podkastshow, som hun har med Lisa Tønne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De velkjente komikerne Sigrid Bonde Tusvik (42) og Lisa Tønne (44) har i ei årrekke underholdt fansen, ofte bare kalt «Phungfolket», i podkasten «Tusvik & Tønne».

For å feire ti år med podkast har duoen den siste tida vært på turné med forestillingen «Tusvik & Tønne 10 år», der de har opptrådt for fulle saler landet rundt.

Både Tusvik og Tønne er kjent for å snakke rett fra levra og podkasten er intet unntak.

I august i fjor kom det derimot en episode av podkasten som var litt utenom det vanlige. Der fortalte Tusvik at hun sto i en livskrise og gikk gjennom et brudd, uten å ville gå noe mer inn på detaljer. Ingen medier valgte å omtale saken den gangen.

Siden den gang har komikeren vært tyst om samlivsbruddet - inntil nå.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne tok bladet fra munnen om kritikken de fikk da de omtalte Ari Behn i deres podkast. Her kan du høre hva de sa. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Utleverte andres sexliv

Under «Tusvik & Tønne 10 år» skal nemlig Tusvik ha delt svært personlige ting med publikum, der hun blant annet kom med stikk mot sin tidligere ektemann, VGTV-sjef Martin Jøndahl. Detaljene og karakteristikkene fra hennes eget privatliv er av en så utleverende art at Dagbladet velger å ikke gjengi dem.

I tillegg skal det ha blitt harselert med andre mennesker og sexlivet til andre skal ha blitt utlevert. Dagbladet har vært i kontakt med flere publikummere som forteller at de ble overrasket over det brutalt ærlige og utleverende innholdet i forestillingen.

Publikum fikk på forhånd delt ut konvolutter, hvor det var påbudt å plassere mobiltelefoner i. Det var også presseforbud på forestillingen.

Turneen er ment som en hyllest til podkasten og dens lyttere. Derfor kan en tenke seg til at showet hovedsakelig består av intern humor mellom komikerne og fanskaren.

GJØR INNTRYKK: Korps United, kjent fra TV-serien til Sigrid Bonde Tusvik med samme navn, fremførte låten «Alle elsker korps» på Slottsplassen. Det ble et sterkt øyeblikk for kronprinsessen. Video: NRK. Vis mer

For enkelte i publikum ble det rett og slett for mye av det gode.

- Drøye framstillinger

I en kronikk i Aftenposten skriver Mona Hoff, sykepleier og høyskolelektor, at forestillingen var «pinlig, sjokkerende og trist».

Hun mener blant annet at Tusvik kommer for lett unna når hun fra scenen utleverer privatlivet til andre.

Hoff beskriver seg ikke som en del av komikernes fanskare og innrømmer at det er noen år siden hun hørte på dem sist. Likevel var hun feststemt og glad i forkant av forestillingen.

Det snudde raskt.

- Tusvik og Tønne har brutt ned mange barrierer og stigma gjennom sine år som komikere, noe jeg har beundret dem for. Som jeg skrev i kronikken, startet showet sterkt med psykisk helse på agendaen. Dessverre gikk showet fort over til nokså drøye framstillinger av kjønnsorganer, og utlevering av egne og andres sexliv, kjønnssykdommer og psykiske helse, for å nevne noe, forteller Hoff til Dagbladet.

- Jeg følte på et tidspunkt at jeg befant meg i et «lukket» rom hvor det ikke lenger fantes noen grenser, der alle jublet og ingen lenger satte spørsmålstegn ved det som ble sagt, og der menneskene som ble hengt ut ikke kunne forsvare seg.

Sjokkerte publikummere

Hun oppsummerer forestillingen ved å kalle den blant annet «grenseløs».

- Jeg ønsker ikke sitte med moralsk pekefinger, men jeg synes det er på sin plass med en reaksjon når dette er en form for humor som er grenseløs og går på bekostning av andre.

Hoff forteller at hun fikk inntrykk av at vitsene ble godt tatt imot av publikum og at det var god stemning i salen. Likevel minnes hun at det var flere enn henne selv som ble sjokkerte underveis.

Hoff synes ikke «intern humor» vil være en god nok unnskyldning for det som ble sagt.

- Jeg aksepterer naturligvis at mine holdninger til dette showet ikke deles av Tusvik og Tønnes fans, og at humor kan være subjektivt, sier hun og fortsetter:

- Det er kanskje lett å tenke: «Hvorfor valgte jeg å dra på dette showet, når deres humor ikke appellerer til meg?», men dette er jo hele poenget. Det er et offentlig tilgjengelig show, jeg har hørt på Tusvik og Tønnes podkast tidligere og jeg har vært på show med dem. Og da min venninne inviterte meg til dette showet, så sa jeg ja, nettopp fordi jeg har blitt underholdt av disse damene tidligere. Men det Tusvik og Tønne serverer beveger seg langt utover det jeg mener handler om å bryte stigma og barrierer.

Dagbladet har vært i kontakt med Martin Jøndahl, som opplyser at han ikke har noen kommentar til saken. Verken Sigrid Bonde Tusvik eller Lisa Tønne har foreløpig besvart våre henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer